Трагічна смерть 18-річного студента: на Кіровоградщині розпочався суд над підозрюваним, який заперечує, що був п’яним за кермом (ВІДЕО)

02.03.2023 19:19
Фото з місця ДТП 
Фото з місця ДТП 

У Бобринецькому районному суді розпочався суд у справі щодо смертельної ДТП, в результаті якої загинув 18-річний Ілля Ковтун. Перше засідання відбулося 24 лютого, тоді ж відбулися перші допити. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, трагедія сталася у Бобринці 15 жовтня торік. За даними слідства, 24-річний підозрюваний рухався містом зі швидкістю 116 кілометрів на годину (згідно висновку фототехнічної експертизи) та знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Підозрюваний керманич наїхав на автомобіль ВАЗ 32101, за кермом якого був потерпілий 18-річний Ілля Ковтун.

Адвокат родини загиблого хлопця Олексій Пільгуй зазначив, що в результаті зіткнення автомобіль потерпілого відкинуло на 104,5 метра від місця зіткнення та в нього не було шансів вижити. Його тіло деблокували з автомобіля надзвичайники.

Під час судового засідання обвинувачений Іван Харченко заявив, що визнає усі обставини ДТП, крім того, що він знаходився у стані алкогольного сп’яніння. Наразі медіапортал DOZOR має у своєму розпорядженні відео з місця події, де зафіксована процедура проходження огляду на стан сп’яніння.

Батьків загиблого Іллі Ковтуна – його маму та батька також допитали у суді. Як і під час засідання щодо продовження підозрюваному запобіжного заходу, матір хлопця Марина Ковтун-Брагар не стримувала своїх сліз. Згорьована жінка зазначила, що прибула на місце трагедії одразу, після того, як отримала дзвінок та інформацію про те, що її син загинув.

Батько загиблого Сергій Ковтун розповів, що під час ДТП був на черзі на кордоні, адже працює далекобійником.

"Я не бачив моменту трагедії, був у відрядженні. Але були свідки ДТП – це мій кум. Моя дитина їхала додому, повертала, і тут в нього вдарилася машина. Говорять, що на спідометрі Audi був показник 270 км/годину. Винуватець ДТП спробував тікати, він був не один в машині. Їх догнали військові. Потім прийшов мій кум.  Останні слова, які я чув від сина: «Тату, я доїжджаю додому». І зв'язок одразу обірвався. Я подумав про те, що, можливо, у сина розрядився телефон, він зараз поставить його заряджатися і пере телефонує. Аж тут мене набрав кум і запитав: «Ти де? Стій». Я зупинився. Він сказав «Сина немає», - розповів Сергій Ковтун.

Сторона потерпілих вимагає призначення обвинуваченому максимальну міру покарання. Крім того, представник потерпілих - адвокат Олексій Пільгуй закликав всіх присутніх не зривати судові засідання та працювати до кінця робочого дня, щоб не затягувати розгляд справи.

Наступні судові засідання призначені 3, 10 та 17 березня у Бобринецькому районному суді.

Переглядiв: 14477