Цієї суботи, в день заснування міста святої Єлисавети, відбудуться урочистості  на Фортечних валах

29.06.2017 14:16

image

Навколо обласного центру відбудеться хресна хода, яка закінчиться святковим молебнем на Фортечних валах на місці першого фортечного Свято-Троїцького храму та урочистостями з нагоди дня заснування Єлисаветграда. Про це сайту DOZOR повідомили в Кіровоградській єпархії УПЦ.

«Як ми знаємо з багатьох історичних джерел, закладання фортеці святої Єлисавети відбулося після урочистого молебню 18 червня за старим стилем ( 1 липня за новим стилем) 1754 року. Варто відзначити, що завдяки пошукам і праці наших краєзнавців стало відомо, що розпочинали будівництво фортеці і фактично виконали основні будівельні земляні роботи майстри і робітники вісьмох козацьких полків, прислані гетьманом України Кирилом Розумовським. Загальна кількість козаків, які прибули на будівництво, становила 5430 осіб. Саме вони збудували фортецю святої Єлисавети, яка дала початок нашому місту», - йдеться у повідомленні.
«Запрошуємо  усіх православних віруючих долучитися до святкування, помолитися за наше рідне місто, за мир в Україні та за благополуччя на нашій землі. Початок хресної ходи -  1 липня о 10.00. Відправлення автобусів здійснюватиметься від Кафедрального собору Різдва Пресвятої Богородиці», - запрошують у єпархії.

 Фото Кіровоградської єпархії УПЦ

Переглядiв: 1021