ТВК припинила процес відкликання депутата Кіровоградської міськради

27.04.2017 18:01
image

Територіальна виборча комісія припинила процес відкликання депутата Кіровоградської міськради Олександра Артюха сьогодні, 27 квітня, інформує DOZOR.

Під час сьогоднішнього засідання більшість членів комісії ТВК у галасі та перекрикуваннях проголосували за припинення відкликання через виявлені порушення у документах, наданих ініціаторами відкликання Артюха.

"З моєї точки зору, можна було дати оцінку документам тільки після того, як їх перевірили б у 20-денний термін. Комісія не розділила мою точку зору. Це колегіальне рішення",  - зазначила голова ТВК Валентина Грицина.

Член ініціативної групи по відклюканню Артюха, депутат Кіровоградської міської ради  Володимир Смірнов вважає таке рішення безпідставним, заявляє про упередженість членів ТВК та ймовірність подання позову до суду. 

"Є варіанти оскаржувати це у суді. Не можу зараз сказати, чи будемо ми це робити. Треба думати та радитися. І знову ж таки, отримати протокол засідання. Я ще вчора побачив, що 7-8 членів ТВК, не побачивши матеріали та підписи, були налаштовані припинити народну ініціативу. Тому в мене виникає сумнів у їхній незаангажованості", - зазначив Смірнов.

У свою чергу представник Олександра Артюха Віталій Юрах заявив, що подання позову до суду ймовірне і з їхнього боку.

"Ми розглядаємо можливість оскарження відхилення поданої нами  скарги до ТВК. Моя особиста думка, дії голови комісії, яка  з власної ініціативи прийняла рішення про повернення нашої скарги, є сумнівним",  - заявив Юрах.

Нагадаємо, ініціативна група по відклюканню депутата Кіровоградської міської ради Олександра Артюха подала документи з підписами понад 1800 жителів міста до ТВК.

Як повідомляв DOZOR, фракція міської ради «Об’єднання «Самопоміч», яка ініціювала відкликання екс-члена фракції Олександра Артюха, вже розглядала трьох кандидатів на його місце.

 

 

Переглядiв: 1129