У ДБР повідомили подробиці розслідування справи щодо загибелі майора у Кропивницькому

08.12.2019 11:00
image

Державне бюро розслідування продовжує розслідування кримінального провадження щодо загибелі 51-річного майора у відставці Олександра Собченка, який помер після затримання патрульними поліцейськими. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ДБР у відповіді на інформаційний запит.

Так, у кримінальному провадженні розслідуються обставини настання смерті затриманого 16 липня близько 23:00 на вулиці Садовій працівниками патрульної поліції Олександра Собченка, а також обставини застосування фізичного насильства до родичів померлого.

«На даний час проведено судово-токсикологічні та судово-медичні експертизи вказаних потерпілих та чотирьох працівників патрульної поліції, які брали участь у затриманні О. П. Собченка. У крові та сечі цих осіб спиртів та наркотичних речовин не виявлено», - повідомляється у відповіді на запит.

Водночас судово-медичними експертами встановлено наявність легких тілесних ушкоджень у друга родини померлого Ніріни Цау та сина померлого Богдана Собченка та двох працівників поліції.

«Триває проведення повторної судово-медичної експертизи трупу Собченка О.П. Кримінальні провадження стосовно членів родини померлого Собченка О.П слідчими територіального управління ДБР у м. Миколаєві не розпочиналися та не проводилися. Досудове розслідування кримінального провадження триває, вживаються заходи до повного, всебічного і об’єктивного встановлення усіх обставин кримінальних правопорушень», - повідомляють у ДБР.

Нагадаємо, в обласному центрі під час зустрічі з патрульними помер чоловік. Керівництво прокуратури контролює розслідування факту смерті чоловіка на Садовій. Згодом на тілі майора, який помер під час затримання патрульними, знайшли тілесні ушкодження. 

Читайте також: 

Син загиблого майора: Батько вже лежав в наручниках, але патрульні продовжували його бити

Стало відомо, в якому стані були поліцейські, причетні до затримання Олександра Собченка 

У Кропивницькому патрульних, причетних до затримання Собченка, допустили до роботи

 

 

 

Переглядiв: 4779