У День довкілля у Кіровограді знищили 12 дерев (ФОТО)

24.04.2018 13:01
image

В обласному центрі на вулиці Родімцева спиляли 12 дерев та ще одне пошкодили.  Про це під час прес-конференції повідомив начальник міської  спецінспекції Андрій Максюта, інформує медіапортал DOZOR.

«Спецінспекція зреагувала на повідомлення та виїхала на місце події. Було з‘ясовано, що до цих робіт причетні директор ТОВ «Ехо» Максим Горпинченко та співзасновник Ігор Тюрін. Техніка була надана громадянином Горпинченко. Ми затримали там відповідну техніку. Все було задокументовано», - розповів начальник спецінспекції.

За словами чиновника, управління земельних відносин та охорони навколишнього середовища наклало  штраф на порушників у розмірі 36 тисяч гривень за 12 пошкоджених дерев. Тобто, по 3 тисячі гривень за кожне. У свою чергу спецінспекція наклала штраф у розмірі 1360 гривень на фізичну особу та 1700  - на юридичну.

«На тій ділянці землі планується будівництво торгово-розважального комплексу. Порушники попиляли бензопилами цілком здорові дерева та повикорчовували екскаваторами пні. Потім попиляні дерева забрали на дрова», - додав чиновник.

Андрій Максюта зазначає, що громадянин Ігор Тюрін вже втретє скоює незаконні дії. Адже його екскаватор 13 липня минулого року затримали на місці розриття радіаційних відходів, так званого могильника, на вулиці Аджамській. За незаконні земляні роботи так нікого і не покарали.

Крім того, 5 січня цього року спецінспекція задокументувала облаштування смітника у яру та спалювання електричних дротів у великій кількості на вулиці Генерала Родимцева, 127 а. За цією адресою зареєстровано низку підприємств, засновниками яких є Ігор Тюрін та Максим Горпинченко. 

Як раніше повідомляв DOZOR, міський голова дав доручення звільнити головного інженера КП «Універсал-2005» Ігоря Тюріна.

image
image
image
image

Фото Андрія Максюти

Переглядiв: 1289