У фтизіопульмонологічному медцентрі відкрили багатопрофільну кімнату для дітей

21.09.2023 16:51

У Кіровоградському обласному фтизіопульмонологічному медичному центрі відкрили багатопрофільну ресурсну кімнату для дітей та підлітків, які перебувають на лікування у закладі. Презентували реалізований проєкт сьогодні, 21 вересня, розповіла директорка центру Галина Горенко, інформують в прес-службі облради. 

«Час перебування дітей на стаціонарному лікуванні від туберкульозу може сягати від 2 тижнів до декількох місяців. Батьки не завжди можуть регулярно відвідувати своїх дітей, тому для покращення психоемоційного стану наших маленьких пацієнтів створили ресурсну кімнату. У ній з дітьми працюватиме психолог та вихователь. Це стосується і амбулаторного лікування, дітей запрошуватимуть на заняття. Також це дасть змогу підліткам не відставати від шкільної програми, у багатопрофільному просторі ми забезпечуємо дистанційний навчально-освітній процес», – розповіла Галина Горенко.

Проєкт реалізувала благодійна організація «TBPeopleUkraine» у рамках Проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та впроваджується РАТН.

Переглядiв: 543