У голосуванні за проекти громадського бюджету Кіровограда взяло участь 8 тисяч містян

03.05.2017 14:06
image

В обласному центрі завершується голосування за проекти, подані на «громадський бюджет» Кіровограда, сьогодні, 3 травня. За попередньою інформацією, у голосуванні взяли участь понад 8 тисяч містян. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомив начальник управління економіки міськради Андрій Паливода.

Підрахунок голосів за проекти  має розпочатися завтра.  Результатів слід очікувати наприкінці місяця, зазначають в міськраді.

«Підрахунок відбуватиметься наступним чином. Ми спочатку розкладаємо бюлетені окремо за малі і за великі проекти, потім розкладаємо їх за номерами і  рахуємо. Далі беремо кожний бюлетень і вносимо у файл інформацію з журналу, в який внесені данні голосуючих. Це треба зробити по кожному, хто проголосував. Загалом близько 4 тисяч проголосувало у приміщенні міськради і стільки ж в інтернеті. Далі програма ідентифікує прізвища та паспортні дані людей, які проголосували онлайні і, які голосували у міськраді. Після цього ми зможемо зібрати комісію, яка встановлюватиме результат. До кінця місяця результат вже може бути відомим», - прокоментував Андрій Паливода. 

Як повідомляв DOZOR, кіровоградці не могли взяти участь у  голосуванні на сайті Кіровоградської міськради через те, що система голосування  працювала некоректно. У приміщенні міської ради ж  були великі черги.

Зокрема, містяни скаржаться на те, що не можуть віддати голос в онлайн-режимі, якщо раніше реєстрували  на сайті міськради свою електронну поштову скриньку для підпису петицій. Проте навіть після того, як витративши час на створення нової електронної поштової скриньки, чисельні спроби проголосувати закінчувалися сповіщенням «Під час вашого запиту виникла помилка». Або ж навпаки – на сторінці відображувалося, що людина вже віддала свої голоси за проекти, які навіть не відкривала.

Нагадаємо, 18 квітня стартувало голосування за 86 проектів від кіровоградців, поданих на «громадський бюджет» Кіровограда, який становить 3 мільйони гривень.

image
Переглядiв: 1300