У Кіровограді білборди кандидатів у президенти стали причиною приїзду поліцейських

17.01.2019 07:51
image

В обласному центрі спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулися до правоохоронців через порушення правил ведення передвиборної агітації кандидатами на пост президента України. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прес-службі організації.

Так, мова йде про кандидатів в президенти представника політпартії Анатолія Гриценка та «Наші» Євгена Мураєва, білборди яких розміщені у місті без зазначення вихідних відомостей, що може мати ознаки порушення ст. 59 Закону України «Про вибори Президента України». Зокрема, білборди із написом  та портретами політиків не містили відомостей про установу, що здійснила друк, його тираж, дані про осіб, відповідальних за випуск.

«Нині у Кропивницькому є зовнішня реклама не лише Анатолій Гриценка, Євгена Мураєва, Андрія Садового, Валентина Наливайченка, а й інших політиків, які публічно заявили про те, що будуть балотуватися на посаду Президента України. Але інші потенційні кандидати ще не зареєстровані  у ЦВК, тому ми фіксуємо ймовірне порушення лише щодо зареєстрованих кандидатів», – зазначила координаторка спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Нагадаємо, минулого тижня спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди без вихідних даних кандидатів у Президенти Андрія Садового, Сергія Капліна та Валентина Наливайченка.

 

image
image
Переглядiв: 755