У Кіровограді фахівці розказали про виховання діток з аутизмом (ФОТО)

03.04.2017 12:09

image

В обласній бібліотеці ім. Д. Чижевського відбувся практичний семінар для батьків про життя та потреби дітей з аутизмом, вчора, 2 березня, у Всесвітній день розповсюдження інформації про аутизм, повідомляє DOZOR.

Присутні батьки отримали фахові консультації від психіатрів, психологів, логопедів та тренерів з особистісного розвитку. Практичний психолог з центру розвитку сім’ї «Калинонька» Вікторія Федоренко розповіла, що найголовніше у процесі реабілітації дитини з аутизмом це конструктивно налаштовані батьки, які готові вчитися разом з дитиною.

«Моя доповідь побудована на практичних рекомендаціях як читати книги, як зацікавити та навчати дитину з аутизмом. Дійсно практичні рекомендації рідко почуєш. Такі зустрічі дуже важливі, тому що такі діти будуть з’являтися, але суспільство до цього не готове. Дуже важливо соціально підтримувати батьків, адже саме вони є першими помічниками для своєї  дитини», – розповіла практичний психолог Вікторія Федоренко.

За її словами, аутизм  можна виявити до року, уважно слідкуючи за реакцією дитини на людей та іграшки.

«Мова йде про речі, які трохи вирізняють типову дитину від дитини з аутизмом. Наприклад, малюк не катає машинку, а хлопати по ній», – додає практичний психолог.
«Якщо батьки помічають, що дитина не говорить, то вже з 1,5 року слід іти до спеціалістів, щоб продіагностували на предмет якихось відхилень. Чим раніше батьки звернуться, тим краще та легше можна буде скоректувати мовлення дитини та її розвиток», – зауважила логопед Людмила Друзь.

Для консультацій батьків дітей з аутизмом організатори семінару радять звертатися за телефоном: (095) 582 50 14 (практичний психолог Вікторія Федоренко).

image

image

 

image

 

image

image

image

Читайте також:

Аутизм, виявлений у ранньому віці, не так важко «перемкнути»

Переглядiв: 1287