У Кропивницькому готують прем’єри з нагоди 140-річчя Театру корифеїв

09.09.2022 16:21

Театральний сезон у Кропивницькому стартуватиме з рок-опери «Кохання панночки» та вистави «Ціна життя» за п‘єсою Карела Чапека «Мати». Про це під час прес-конференції повідомив режисер-постановник Сергій Курчев сьогодні, 9 вересня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, цього року репертуар закладу наповнений  боротьбою, патріотизмом, бажанням перемоги. При цьому у постановках не відходять від понять любові, кохання, турботи одне про одного. Рок-опера «Кохання панночки» створена за мотивами М. Л Кропивницького. Планується також багато прем’єр, серед них і вистава «Ціна життя» за п‘єсою Карела Чапека «Мати».

«Вибором для прем’єрного показу стала п’єса видатного чеського драматурга Карела Чапека.  Я розумію, що зараз людям дуже важко живеться в цей час, тому їх треба підтримувати веселими та оптимістичними матеріалами. Обрана п’єса не є комедійною виставою, яка б могла розвеселити людей. Але ми вирішили показати ті речі, які змушують людей жити, знаходити оптимізм в умовах сьогодення та складнощів, які сьогодні є. Стосовно комедійних моментів, мені здається, що доповнити нашу роботу, попри усю драматичність ситуації, ми намагалися у стосунках персонажів. Ми прагнули у них знаходити веселі та досить сімейні і теплі відносини, які робитимуть цю драму більш теплою та душевною для сприйняття», - розповів режисер-постановник вистави, актор кіно, викладач Національного університету імені Карпенка-Карого Сергій Курчев.

Переглядiв: 1366