У Кропивницькому попрощалися з почесним громадянином міста (ФОТО)

17.10.2019 09:31
image

В обласному центрі на площі перед Центральноукраїнським державним педагогічним університетом імені Володимира Винниченка відбулося прощання з почесним громадянином міста, письменником та літературознавцем Володимиром Панченком сьогодні, 17 жовтня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, попрощатися з Панченком, який тривалий час боровся з тяжкою хворобою, прийшли його друзі, колеги, колишні студенти та посадовці.

«Ми прощаємося з особливою людиною. Я давно живу на світі, знав багатьох видатних людей, тому маю всі підстави говорити, що таких людей, як Володимир Панченко мало у світі. Коли молодий, незмінно усміхнений, життєрадісний Володимир Панченко з’явився вперше у «Літературній Україні», де ми працювали з В’ячелавом Брюховецьким, ми не могли подумати, що в його особі Україна одержить такий інтелект, талант, колосального морального авторитета. Було дивно, що Володимир Панченко, ідучи назустріч своїй смерті, встигав дописувати книги, планував ще дуже багато книг. Я не думав тоді, коли ми вперше побачили Володю, що він збере нас ось так. Володимире, дякую тобі, що ти був в  моєму житті, я завжди пам’ятатиму тебе», - виступив друг покійного письменника Михайло Слабошпицький.

Нагадаємо, Володимир Панченко помер від тяжкої хвороби 14 жовтня. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 6251