У Кропивницькому визначили володарів гран-прі фестивалю "Об'єднаймо дітей мистецтвом" (ФОТО)

31.08.2020 12:49
image

В обласному центрі на Театральній площі відбувся гала-концерт та нагородження переможців ХІІ Міжнародного фестивалю «Об’єднаймо дітей мистецтвом»  вчора, 30 серпня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, цьогорічний фестиваль пройшов в дистанційному режимі. Відкритим для відвідувачів був лише гала-концерт, який проводився з дотриманням усіх карантинних заходів.

У перервах між нагородженнями учасників перед гостями заходу виступили члени журі – співачка Наталія Камінська, вокальний дует «Барвінок» та інші. У рамках фестивалю присутнім демонстрували відео з накращими виступами хореографічних та вокальних колективів, а також солістів.  

Так, супер гран-прі фестивалю отримав сербський фольклорний ансамбль «VILA» з міста Нові-Сад. Гран-прі з вокалу здобули вихованці столичного вокально-хорового колективу «Любава». Гран-прі з сучасної хореографії дісталося колективу сучасного танцю «Emotion» з Запоріжжя.

image
image
image
image
image
image
image

Також журі конкурсу обрало переможців, які отримали «золото», «срібло» та «бронзу» у всіх номінаціях. Це естрадний вокал, соло, а також сучасна, естрадна хореографія, бальний та народно-сценічний танець.   Перше місце у номінації «Естрадний вокал» в І віковій категорії отримала вокалістка з Дніпра Марія Бойко. У ІІ віковій категорії визначили трьох переможців. Ними стали Наталія Гал з міста Новий Тарг (Польща), Дар'я Бутенко з міста Торець Донецької області та Григорій Синжеряк з Харкова.  

Серед вокальних ансамблів І місце у номінації «Народна пісня» здобули аматорський дитячий вокальний колектив «Калинонька» з Добровеличківського району село Липняжка, народний художній фольклорний колектив «Джерельце» з смт Олександрівка,  змішана вікова категорія – ансамбль народної пісні «Український сувенір» з міста Верхньодніпровськ Дніпропетровської області.

У номінації «Хореографія» народний художній хореографічний ансамбль «Час Пік» з міста Кропивницького отримав перемогу у ІІ та змішаній віковій категорії. Також у ІІ віковій категорії перемогу здобула хореографічна група народного аматорського ансамблю української пісні і танцю «Барвінок» з міста Знам'янка та зразковий художній колектив ансамбль народного танцю «Стожари» із Запоріжжя.

У цій же номінації у ІІІ віковій категорії «золото» отримав кропивницький народний художній колектив хореографічний ансамбль «Росинка» та ансамбль народного танцю «Веселия» з міста Кишинів (Молдова).

У номінації «Естрадна хореографія» у віковій категорії малюків переможцями обрали народний художній колектив хореографічний ансамбль «Росинка» з міста Кропивницький, який також здобув перемогу у ІІ віковій категорії.

У цій же номінації І вікова категорія перемогу присвоїли народному художньому хореографічному ансамблю «Час Пік» (Кропивницький), якому також дісталася нагорода у ІІ віковій категорії. Також «золото» у І та ІІІ вікових категоріях отримав хореографічний колектив «Антре» з міста Тернівка Дніпропетровської області. Крім цього, у І категорії здобув перемогу кропивницький хореографічний ансамбль «Олена». У змішаній віковій категорії - дитячий танцювальний колектив «Карамель» (Кропивницький).

У номінації «Сучасна хореографія» «золото» у І, ІІ та ІІІ вікових категоріях отримав столичний народний художній колектив ансамблю естрадно-спортивного танцю «СТЕЛЗ». У ІІ віковій категорії також відзначили колектив «Каскад» з міста Слонім (Білорусь).

У віковій категорії 18+ перемога дісталася народному хореографічному ансамблю «Час Пік» (Кропивницький).

image
image
image
image

Попри незвичний формат члени журі констатували: рівень учасників цьогоріч – гідний, а організація фестивалю – як і завжди чудова. Задоволення від фестивалю та гала-концерту отримали і глядачі.

«Мені дуже сподобалось сьогоднішнє свято. Я його так можу назвати, тому що в одному із колективів танцює моя донька і вони отримали перше місце.  Цей захід дуже масштабний. Я дуже вражена, тому що не очікувала такої великої кількості країн – учасників та колективів. Дуже гарно все організовано, дуже багато нового та цікавого дізналася, навіть не знала, що у нас у Кропивницькому скільки танцювальних колективів. Стосовно рекорду, то я не сумнівалася, що наш Кропивницький найкраще танцювальне місто нашої країни», - поділилася гостя заходу Марія.
image
image
image

Нагадаємо,  ХІІ Міжнародний фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» вперше проходив в режимі онлайн з 25 до 30 серпня. Фестиваль «Об’єднаймо дітей мистецтвом» - є некомерційним заходом, який проводиться щорічно. Організатором фестивалю є Культурно-мистецький фонд «Перспектива» Артема Стрижакова.

Як повідомляв DOZOR,  на цьогорічному фестивалі «Об’єднаймо дітей мистецтвом» Кропивницький встановив черговий рекорд України в номінації «Найбільша кількість одночасної участі дітей та молоді з різних країн світу у міжнародному фестивалі, що проводився дистанційно».

  

Переглядiв: 4035