У Кропивницькому завершили розслідування щодо смертельного нещасного випадку на заводі

19.06.2020 14:40

В обласному центрі завершили спеціальне розслідування групового нещасного випадку на ТОВ «Придніпровський ОЕЗ», внаслідок чого загинули двоє людей. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в управлінні Держпраці.

Як відомо, 52-річний та 41-річний працівники загинули під час виконання робіт на заводі. Після встановлення палі в гідравлічний захват палевдавлюючої машини вирішили замінити ролик укладки тросу крану. Потім кранову установку повернули у транспортне положення, зупинили її та почали підіймати крюк для перевірки правильності укладки тросу.

Через 4-5 секунд кранова установка продовжила рух, її стріла продовжувала рух до моменту дотику до залізобетонної палі та ще декілька секунд після цього. Після зламу залізобетонної палі вона зупинилася. У результаті зламу залізобетонна паля впала на двох працівників, внаслідок отриманих тілесних ушкоджень останні померли на місці.

Так, вивчивши обставини нещасного випадку, комісія дійшла висновку, що груповий нещасний випадок вважається таким, що пов'язаний з виробництвом. Основна причина нещасного випадку – організаційна, порушення вимог безпеки під час експлуатації обладнання, устаткування, машин, механізмів тощо.

Порушено ряд статей Закону України «Про охорону праці» та п. 7.2.6 НПАОП 45.2-7.02-12 «Охорона праці і промислова безпека в будівництві. Основні положення». Управлінням Держпраці розроблені заходи щодо запобігання подібним нещасним випадкам.

Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному центрі на ТОВ «Придніпровський олійноекстракційний завод» загинули двоє людей. Підозрюваних у загибелі двох працівників затримали. У цій справі призначили експертизу.

Переглядiв: 1429