У міськраді показали новий ескіз реконструкції головної площі Кропивницького

26.10.2021 09:45
image
У Кропивницькому під час засідання архітектурно-містобудівної ради показали ескіз реконструкції площі Героїв Майдану. Про це медіапорталу DOZOR повідомили у міськраді. 
 
За інформацією, відбувся тендер на проектування, який виграло ТОВ "Гільдія Зодчих". Головним архітектором проекту є Анна Бурко, яка і презентувала ескіз реконструкції площі. Проект передбачає створення універсального простору з мультифункціональним використанням. Тут можуть розмістити сухі фонтани та зелені насадження. Також передбачається відсутність бордюрів та можливість розміщення артоб'єктів. Старі катальпи на території площі обіцяють зберегти. Центральною композицією може бути сухий фонтан у вигляді арки. 
 
image
image

Після презентації ескізу присутні взяли цю пропозицію за основу, а після внесення корективів її розглянуть знову. 

Нагадаємо, у 2017 році у липні управління архітектури міськради оприлюднило варіанти проектів пам’ятного знаку на площі Героїв Майдану, але через критику громадськості було вирішено оголосити новий конкурс.  У результаті повторного проведення конкурсу переможця так і не обрали, натомість визначили двох авторів проектів, які посіли другі місця.  

Перший проект - архітектурно-скульптурна композиція у вигляді палаючої свічки, посеред якої зображено фігури учасників Революції Гідності, а над ними разом із полум’ям здіймаються душі їхніх побратимів. Другий проект - інсталяція із силуетами майданівців. За задумом автора, вона має бути прохідною, щоб зупинившись, кожен зміг себе відчути у центрі тих подій. Третє місце надали роботі «Площа для всіх і кожного», якою передбачено встановлення фігур, які відображають події Революції Гідності та створення багатофункціональних майданчиків на площі.  Автори проектів вже отримали по 20 тисяч гривень. 

Переглядiв: 2340