Учасникам групи, яких підозрюють у виготовленні порноматеріалів, обрали запобіжний захід

18.01.2021 13:07
image

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Кіровограда розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно двох осіб, яким повідомили про підозру через виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів. Про це повідомляє прес-служба суду, інформує медіапортал DOZOR. 

За версією слідства, підозрюваний, не бажаючи займатися суспільно-корисною працею, виношуючи наміри щодо здійснення систематичної злочинної діяльності з метою збагачення за рахунок виготовлення та збуту відеопродукції, зображень порнографічного характеру, на початку травня 2020 року, точний час досудовим розслідуванням не встановлений, став на шлях їх реалізації.

Обравши предметом протиправних посягань суспільні відносини у сфері моральності, грошові кошти сторонніх осіб, а способом їх отримання – виготовлення та збут відеопродукції, зображень порнографічного характеру, підозрюваний свідомлюючи неможливість реалізації зазначених протиправних намірів одноособово, впродовж 2020 року, залучив до здійснення злочинного задуму у якості співучасників мешканців Кіровоградської області та міста Кропивницький. 

У період з травня по грудень 2020 року учасниками групи було орендоване приміщення для безпосереднього виготовлення та збуту відеопродукції, зображень порнографічного характеру. Злочинна група являла собою стійке об’єднання з ознаками організованості, оскільки до її складу входило 7 осіб, які домовилися про спільну, узгоджену, довготривалу, заздалегідь сплановану протиправну діяльність, направлену на вчинення тяжких злочинів.

Дослідивши всі матеріали, додані органом поліції, суд застосував відносно підозрюваного та підозрюваної  запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів. Розмір застави становить 20 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, вобласному центрі припинили діяльність порностудії, де виготовляли та збували через мережу «Інтернет»   відеоматеріали порнографічного характеру. 

Переглядiв: 639