В «Єлисаветграді» презентували книгу про видатного колекціонера (ФОТОРЕПОРТАЖ)

07.07.2017 16:42
image

У обласному центрі в галереї «Єлисаветград» відбулася презентації книги під назвою «Колекціонер Ільїн. Двадцять років потому», присвячена відомому кіровоградському колекціонеру сьогодні, 7 липня. Про це повідомляє DOZOR.

За словами видавця книги, власника галереї Миколи Цуканова, ідея про дослідження долі та життя колекціонера йому прийшла після встановлення пам’ятного знаку та облаштування могили Олександра Ільїна в минулому році.

«У книзі йде мова про людину, яка жила в нашому місті. Мене схвилювала його доля настільки, що я вирішив дослідити його життєвий шлях. Його образ є дуже загадковим. Вивчаючи матеріали про нього, я був вражений. Вивчаючи інформацію у соцмережах, засобах масової інформації, я зрозумів, що багато людей цікавляться Олександром Ільїним. Мені дуже допомогла племінниця колекціонера Ірина Подтьолкова, яка надала мені документи та відомості про нього, а головне – інформацію. Ми знаємо, що Олександр Ільїн був відмінником у школі, навчався в університеті в Москві, крім цього - в технікумі сільськогосподарського машинобудування, де досі зберігається довідка про те, що він був студентом. Олександр Ільїн – людина-легенда. Я не ідеалізую його, а просто намагався у книзі зобразити його таким, яким знали його рідні, ті, хто був з ним знайомий особисто», - розповів Микола Цуканов.

На зустрічі були присутні герої книги про легендарного колекціонера – В’ячеслав Бєлов, Ірина Подтьолкова, Юрій Тютюшкін та інші. Ці люди знали Олександра Ільїна особисто та поділилися своїми спогадами про нього.

«Ми жили дуже великою родиною в будинку на вулиці Урожайній. Жили його бабуся з дідусем, жив брат дідуся. А от Олександром Борисовичем ми його ніколи не називали. Для нас він був дядьком Шурою. Також жила я з братом. Захопленість книгами у нього від прабабусі, яка працювала керівником в жіночій гімназії в Польші. Бабуся також була дуже освіченою людиною. Він зберігав, цінував книги з самого малку», - стверджує племінниця колекціонера Ірина Подтьолкова.

За інформацією, книга видана в 500 екземплярах. Придбати її можна буде в галереї. 

Читайте також:

3 причини прочитати книгу про колекціонера Ільїна, яку презентує Цуканов

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1822