Вартість проїзду у кіровоградських маршрутках встановлюватимуть перевізники

18.12.2018 16:20
image

В обласному центрі вартість проїзду у громадському транспорті встановлюватимуть підприємства-перевізники. Відповідний проект рішення підтримали члени виконкому під час засідання сьогодні,  18 грудня, інформує медіапортал DOZOR.

Згідно з проектом рішення, підприємства-перевізники зможуть застосовувати  вільні тарифи на  послуги  пасажирського  автомобільного транспорту.

Члени виконкому тривалий час дискутували перед тим, як підтримати проект рішення.

«Я бачу ризики. У всіх системах є органи, які все вирішують, а тут ми даємо одноосібне право вибору, а, можливо, навіть деяку корупційну складову. Давайте її приберемо. Нехай вони встановлюють тариф, який захочуть і  конкурують з комунальним транспортом. Лібералізуємо ринок таким чином, ось це і буде конкуренція», -  сказав член виконавчого комітету Олександр Дануца.

Інший член виконкому Олександр Сосонський висловив незгоду з таким рішенням, оскільки, на його думку, стан маршруток не зміниться від підняття тарифу на проїзд.

«Перевізники підвищать тарифи на проїзд до 6 - 7 гривень. Вони все одно не куплять нові маршрутки і люди будуть їздити за більші гроші, але на «розвалюхах»», - зазначив Олександр Сосонський.

«Ще одне але. На маршрут вже можуть претендувати декілька пасажироперевізників. Ви (Олександр Дануца – ред.) прийшли зі своїм тарифом, наприклад, на  маршрут № 1 з тарифом 10 гривень, я вийшов з тарифом 9 гривень, а Фросіняк (член виконкому – ред.) – 15 гривень. Я переміг, тому що я міський голова», - звернувся до членів виконкому міський голова.

Після довгого обговорення члени виконкому більшістю все ж підтримали проект рішення.

Нагадаємо, транспортне управління міськради опрацьовує розрахунки з новими тарифами на проїзд в маршрутках, поданих місцевими перевізниками.

 

 

  

Переглядiв: 5810