Яйця аскарид та кишкова паличка: який стан водойм міських пляжів у Кропивницькому

20.07.2021 13:44
image
Фахівці Державної установи «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» згідно плану соціально гігієнічного моніторингу провели відбір води річкової з місць масового відпочинку (ММВ) м. Кропивницького та Обознівського водоймища Кропивницького району. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в установі. 
 
Так, за результатами лабораторних досліджень виявлена невідповідність води річкової р. Інгул ММВ «Ковалівський пляж», р. Інгул ММВ «Новомиколаївський пляж», р. Сугоклея ММВ «Міський сад», Обознівське водоймище та піску відібраного з ММВ «Новомиколаївський пляж, а саме:
 
За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень на всіх 4-х місцях купання річкова вода по індексу коліфагів (кишкова паличка) перевищує нормативні значення у 300 разів.
 
За результатами санітарно – хімічними показниками на всіх 4-х вищевказаних ММВ річкова вода по ХСК перевищує нормативні значення від 1,5 раз до 1,8 разів.
 
За результатами санітарно-паразитологічних досліджень зразок води річкової відібраний з р. Інгул «Новомиколаївський пляж» не відповідає вимогам НД, виявлено яйця аскарид та зразок піску, не відповідає НД, виявлено яйця аскарид.
 
Інформація про результати досліджень та для прийняття відповідних рішень направлена мера Кропивницього та голові Кропивницької районної ради.
Переглядiв: 1893