Як створюється перший у Кіровограді витвір стріт-арту (ВІДЕО)

12.09.2017 17:12
image

У Кіровограді на вулиці Дворцовій триває робота над першим у місті 3D-зображенням з символікою міста за грант від Культурно-мистецького фонду «Перспектива», заснованого громадським діячем Артемом Стрижаковим. Про це повідомляє DOZOR.

За словами автора ескізу малюнка, художника Євгена Просяніка, робота з локацією триває вже тиждень. Щодня художник разом з автором проекту 3D-малюнка «Фортеця святої Єлисавети» Кирилом Солуяновим працюють близько 8 годин, аби встигнути подарувати витвір кіровоградцям до Дня міста.

«Так, як цей подарунок місту готується до його Дня народження, то ми вирішили, що було б найкращим рішенням обрати для малюнка його символіку, насамперед, – герб міста та області, фортецю святої Єлисавети - і трошки обробили малюнок за допомогою нашого бачення», - каже автор ескізу Євгеній Просянік.
«Відкриття цього малюнка приурочене до Дня міста. Ми ж презентуємо наш подарунок вже у четвер, 14 вересня. Усіх бажаючих чекаємо на вулиці Дворцовій о 17:00», - зазначив автор проекту Кирил Солуянов.

Як повідомляв DOZOR, всього у конкурсі  від Фонду «Перспектива» взяло участь 14 проектів. Перемогли проекти зі створення 3D-малюнку,  локації мікс-відпочинку з творчою програмою біля бібліотеки ім. Д. Чижевського, а також зі створення  фотозони-інсталяції повітряної кулі «Політ через століття». 

Нагадаємо, місце розташування 3D-малюнку жителі міста обирали шляхом голосування у мережі Facebook.

Переглядiв: 1684