Як у Кіровограді пройшла акція щодо прозорих закупівель (ФОТО)

01.08.2017 09:58
image

У Кіровограді на площі перед міською радою активісти обласного осередку ЛЖВ провели акцію щодо зниження грошового порогу у системі Prozorro сьогодні, 1 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, більше десяти активістів вийшли на площу перед міськрадою з повітряними кульками з написами «За зниження порогів Prozorro». Крім цього, активісти підписували лист-звернення до депутатів міської ради з пропозицією знизити поріг закупівель.

«Чому ми вийшли на акцію? Минулого року ми запровадили систему моніторингу закладів міста. На цей час замовники мають робити конкурентні торги. Якщо замовники не проводять допорогові закупівлі, то вони роблять вже документ про укладення договору і зекономити неможливо. Ми закликаємо депутатів понизити пороги, щоб дозволити установам робити закупівлі від 50 тисяч гривень і працювати прозоро. Ми принесли звернення, щоб депутати заощаджували кошти, бо кожна зекономлена гривня може врятувати життя. Немає бюджетних коштів, є гроші платниців податків, депутатам потрібно пам’ятати про це»,  - каже керівник обласного осередку ЛЖВ Костянтин  Данильченко.

За інформацією, представники 22 громадських організацій підписали даний лист-звернення до депутатів.

Як повідомляв DOZOR, повітряні кульки стали причиною сутички у Кіровоградській міській раді. Міський голова Андрій Райкович стверджує, що  його вдарив депутат міської ради Володимир Смірнов. 

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1276