Андрій Райкович заявив, що депутат вдарив його в обличчя (ФОТО)

01.08.2017 09:29

Повітряні кульки стали причиною сутички у Кіровоградській міській раді сьогодні, 1 серпня. Про це повідомляє DOZOR.

Так, в рамках акції щодо зменшення порогів закупівель в системі Прозоро, яка тільки-но завершилася перед будівлею мерії,  депутат міської ради  Володимир Смірнов пішов у приймальню міського голови, аби передати повітряні кульки з написами мети акції. Міський голова відреагував на ініціативу наступним чином:

«Що вам треба? Чого ви вриваєтеся в кабінет міського голови? Вийдіть, потім зайдете», - сказав Райкович.
«Мене прислала громада міста. Містяни вважають, що допорогові закупівлі, які не проводяться в системі Прозоро, крадуть кошти бюджету», - відповів Смірнов Райковичу.
«Вручив? Свободен. Дурень ти Божий», - сказав Райкович, коли Смірнов вже виходив з кабінету.

Під час того, як депутат виходив з кабінету, він порівнявся з Райковичем та зачепив його рукою по обличчю. Коментуючи ситуацію журналістам, мер заявив, що Смірнов вдарив його в обличчя.

«Прийшли із бажанням подарувати мені кульки з якимись написами. У мене немає часу читати ті кульки, розмовляти з депутатом Смірновим про його бажання і почуття. Депутат повинен не провокувати людей на протиправні дії, а бути взірцем високої відповідальності», - сказав Райкович.
«Це невихована, нетактовна людина і тим більше депутат. А далі будемо розбиратися з його діями. Дійти до рукоприкладства міського голови – це була провокація, щоб спровокувати мене. Він вдарив мене в обличчя», - заявив мер.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Конфлікт зафіксований, починаючи з 38-ї хвилини ефіру DOZOR.

Як повідомляв DOZOR, сьогодні громадські активісти зібралися під стінами міської ради Кіровограда з вимогою зменшити пороги в закупівлях через систему закупівель Prozorro . Акція приурочена до річниці набрання законної сили для всіх замовників Закону України «Про публічні закупівлі».

Переглядiв: 5019