Як у Кропивницькому містяни вчилися танцювати з "Бабою Єлькою" (ФОТОРЕПОРТАЖ)

18.12.2021 18:35
image

В обласному центрі у волонтерському просторі KropHub відбувся майстер-клас з традиційних танців в рамках проекту "Танці з Бабою Єлькою" сьогодні, 18 грудня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR. 

"Через зниження температури повітря ми вирішили провести наш майстер-клас з традиційних танців у волонтерському просторі KropHub. На жаль, в нашій етнолабораторії бракує місця для проведення таких заходів за значної кількості людей. Але ми проводили там репетиції.  Сьогодні до танців долучилися 12 пар. Серед них, як нові обличчя, так і вже знайомі нам люди - сімейні пари, а також ті, хто приходить, аби досконало володіти традиційними танцями. Наш майстер-клас сьогодні тривав дві години. Як і минулого разу, ми вчилися викнувати падеспанець, краков'як, карапет, а також польку, танець "Картошка" та інші різновиди традиційних танців", - розповідає відповідальна за хореографічний напрямок проекту «Баба Єлька» Наталія Ковальчук.
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

За словами Наталії Ковальчук, вже після нового року планується знову долучити бажаючих до такого майстер-класу. 

"У нас є такі плани, адже є попит на те, щоб ці майстер-класи повторювалися і проект продовжувався. Люди цікавляться традиційними танцями. Тож сподіваємося, що за місяць ми знову проведемо таке заняття у KropHub", - додала Наталія Ковальчук. 

Нагадаємо, у листопаді відбулися «Танці на Дворцовій», яким  завершили сезон танців під відкритим небом.

image
image

 

 

Переглядiв: 1860