Як у Кропивницькому пройшов другий день фестивалю "Об‘єднаймо дітей мистецтвом" (ФОТО) 

27.08.2020 19:09
image
В обласному центрі пройшов другий день ХІІ Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом", під час якого члени жюрі оцінювали хореографічні колективи. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.
 
Як відомо, фестиваль заснований громадським діячем Артемом Стрижаковим та проходить за підтримки Культурно-мистецького фонду "Перспектива". 
 
Так, цьогоріч фестиваль проходить в онлайн-режимі. Оскільки у кожного колективу свої можливості для того, щоб зняти та надіслати відео, журі не брали до уваги його якість. Однак, як і раніше, критерії оцінювання були такими: хореографічна лексика, якість виконання, цікаві сценічні малюнки, задумки хореографів та костюми. 
image
image
image
"Цей фестиваль особливий, тому що проходить зовсім в інших умовах, на які ми не сподівалися.Одразу хочу відмітити, що учасників серед хореографічного конкурсу понад 3 300 осіб. Всі ці колективи, виступи яких ми переглянули, мали приїхати до Кропивницького у травні. Я думаю, для нашого обласного центру це був би, можливо, фурор, тому що більше п’ятидесяти хореографічних колективів з десяти країн світу - це дуже серйозні масштаби. Це надає престижу цьому заходу", - розповіла виконавчий директор Фонду Олександра Ткаченко. 
image
image
image
"Рівень колективів настільки високий, що ми зараз із членами жюрі не до кінця ще розуміємо, як розподілимо місця, тому що дуже багато колективів претендують саме на призові місця. Якщо брати до уваги наші місцеві колективи або з України, які неодноразово брали участь у фестивалі, вони всі змінюються на краще. Багато колективів підійшло до конкурсу дуже серйозно", - додала Ткаченко. 
За словами членів жюрі, цьогоріч підготовка колективів стала краще. 
 
"Приємно було побачити різноманітні хореографічні колективи. Дуже сподобався колектив з Канади. Треба в них потім повчитися любити нашу українську культуру і зберігати її так, як вони. Були цікаві колективи із Сербії та Молдови, з Білорусі дуже цікавий колектив сучасної хореографії представив виступ. Можу сказати, що колективи сучасної хореографії підросли, а також бальна хореографія у цьому році порадувала», - поділився враженнями старший викладач кафедри музичного мистецтва і хореографії ЦДПУ ім. В. Винниченка, відмінник освіти України Юрій Сивоконь. 
 
«Було багато іноземних колективів і всі вони танцюють свою хореографію, чим можна їх відрізнити. Чудові були румунські, молдавські колективи. Білоруський та сербський стиль я також бачив. Дуже важко оцінювати колективи. Декілька з них я б назвав найкращими в народній хореографії», - прокоментував доцент кафедри музичного мистецтва і хореографії ЦДПУ ім. В. Винниченка, заслужений працівник культури України Василь Босий.
 
Як раніше повідомляв DOZOR, в обласному центрі розпочався ХІІ Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль пісні і танцю "Об'єднаймо дітей мистецтвом".
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1217