Загибель 18-річного студента: Кропивницький апеляційний суд залишив під вартою та без права внесення застави підозрюваного у смертельній ДТП

02.11.2022 12:21

У Кропивницькому апеляційному суді відбулося засідання у справі щодо підозрюваного у ДТП, в якій загинув 18-річний житель Бобринця Ілля Ковтун, сьогодні, 2 листопада. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Так, засідання пройшло без участі 24-річного підозрюваного Івана Харченка. Його захисник клопотав про пом’якшення запобіжного заходу. Раніше Ленінський районний суд ухвалив підозрюваному у скоєнні тяжкого злочину запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Адвокат наголошував на можливості обрання запобіжного заходу з можливістю внесення застави. На його думку смертельна ДТП, яку скоїв його клієнт – необережний злочин.

«Даний запобіжний захід є надмірний, оскільки мова йде про обрання запобіжного заходу особі,  яка вчинила необережний злочин. Так, він має тяжкі наслідки, але це необережний злочин.  Вказувати на те, що дана особа може вчинити інший злочин, не маючи жодного обґрунтування, говорити передчасно. Не доведене і питання щодо ухилення  від органу досудового розслідування і суду. На даний час в нашій країні війна, покинути країну, щоб уникнути відповідальності, неможливо», - зазначив адвокат підозрюваного у злочині.

Натомість адвокат родини загиблого Олексій Пільгуй зазначив щодо слів про необережний злочин, що підозрюваний в момент скоєння злочину був нетверезим, тож необережним даний злочин назвати ніяк не можна. До того ж, підозрюваний після скоєння злочину намагався втекти у напрямку Миколаєва. Відповідні свідчення дав пасажир, який у момент злочину знаходився в автомобілі 24-річного підозрюваного. 

«Щодо злочину з необережності. Коли людина умисно випиває таку кількість алкоголю, що згідно з матеріалами, складає 2,43 проміле в крові, це робилося умисно. Коли людина рухається в населеному пункті зі швидкістю понад 100 кілометрів за годину, адже автомобіль загиблого від місця ДТП відлетів на 104 м, то очевидно, що швидкість була понад 100 км/год, то про яку необережність можна говорити в цій ситуації? Щодо відсутності намірів переховуватися, то вже допитаний пасажир автомобіля обвинуваченого, який дав свідчення, що вони з підозрюваним  почали тікати напрямку Миколаєва і були затримані військовослужбовцями. В даному випадку очевидно, що тільки тримання під вартою без внесення застави буде справедливим», - заявив адвокат потерпілих.

Після судових дебатів суд постановив апеляційну скаргу адвоката підозрюваного залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду щодо запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави залишити без змін.

Нагадаємо, 15 жовтня у місті Бобринець на вулиці Промисловій у ДТП загинув 18-річний хлопець. Загиблим виявився студент другого курсу спеціальності «Агрономія» аграрного фахового коледжу Ілля Ковтун. Нині Сергій Ковтун - батько хлопця непокоїться про те, що винуватець трагічної аварії не буде покараний.

Переглядiв: 22679