Законопроект щодо перейменування Кіровоградської області відповідає вимогам Конституції - суд

06.02.2019 13:32

Конституційний Суд України визнав, що законопроект про перейменування Кіровоградської області відповідає вимогам Конституції України. Відповідний висновок опублікований на сайті суду, інформує медіапортал DOZOR.

Так, цим висновком Конституційний Суд України визнав законопроект про внесення зміни до статті 133 Конституції України (щодо перейменування Кіровоградської області) (далі – Законопроект) таким, що відповідає вимогам статей 157 і 158  Конституції України.

У законопроекті запропоновано перейменувати Кіровоградську область на Кропивницьку.

Висновок Конституційного Суду України є обов’язковим, остаточним та таким, що не може бути оскаржено.

Нагадаємо, наприкінці листопада народні депутати під час засідання Верховної Ради підтримали ініціативу щодо перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку.

Як повідомляв медіапортал DOZOR, Верховна Рада несподівано для всіх перейменувала Кіровоград в Кропивницький два роки тому. На розгляді даного питання депутатам не повідомили, як саме перейменовують Кіровоград. Перше судове засідання з приводу незаконного перейменування обласного центру відбулося 16 серпня, однак було перенесене через неявку представників ВР, які є відповідачами у справі.  У червні минулого року у Вищому адміністративному суді України відбулося чергове засідання щодо незаконного перейменування Кіровограда, але через висловлення позивачами недовіри суддям, які ведуть справу, суд перенесли. 

Переглядiв: 603