Жителі Кіровоградщини будуть на карантині до кінця грудня

13.10.2020 14:17

В Україні та на Кіровоградщині, зокрема, продовжили карантин до 31 грудня. Таке рішення прийняв Кабмін сьогодні, 13 жовтня, інформує медіапортал DOZOR.

Відповідно до рішення, з 31 жовтня по 31 грудня включно, буде діяти адаптивний карантин.

Загалом, міністерство охорони здоров'я рекомендує вдвічі підвищити цільовий показник охоплення тестувань – до 48 на 100 тисяч населення. Перехід в "червону" зону буде здійснюватися, якщо захворюваність в регіоні протягом 14 днів складатиме більше 320 випадків на 100 тисяч населення.

Крім цього, відбудеться посилення заходів на різних рівнях. Міністерство рекомендувало ввести обмеження на роботу ресторанів та закладів не пізніше 22:00 навіть у "зеленому", "жовтому" та "помаранчевому" рівнях.

«Ми говоримо, що робота з 22:00 до 07:00 суб'єктів господарювання з надання громадського харчування без організації дозвілля буде заборонена, крім діяльності з надання послуг харчування та здійснення доставки замовлень на винос», - зазначив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Також міністерство запропонувало заборонити на території "зеленого" регіону проведення масових, культурних, спортивних, соціальних, релігійних та рекламних заходів за участю більше ніж 50 осіб; на території із жовтим рівнем - не більше ніж 30 осіб; на території, де встановлено помаранчевий рівень - не більше ніж 20 осіб.

Крім цього, запропонували на території всіх без виключення регіонів проведення спортивних заходів без глядачів, крім міжнародних змагань та матчів, які можуть проводитися з глядачами за окремим погодженням.

Закладам загальної середньої освіти порадили з 15 до 30 жовтня організувати канікули з переходом у дистанційне та змішане навчання, а закладам професійної та технічної освіти, вищої освіти перейти з 15 жовтня по 15 листопада на дистанційну форму навчання із рекомендованим виселенням студентів із гуртожитків.

Переглядiв: 18224