Жителів Малої Виски лякає чупакабра

03.02.2017 10:54

imageНевідома тварина винищує кролів у Малій Висці. Про це сайту DOZOR повідомила мешканка райцентру Наталя Савенко.

«У нас це в ніч на сьогодні [3 лютого. – ред.] сталося. Ми прокинулися вранці й побачили, що задня частина клітки просто вирвана. Вона металева, це ж скільки сили треба, щоб її зламати», - сказала жінка.
«Сліди чимось собачі нагадують. Але, що цікаво, собаку, який прив’язаний поруч з кліткою, воно не зачепило. Я не знаю, що це за звір. Може, й собака. У будь-якому випадку треба цю тварину зловити, бо стає страшно вночі на вулицю виходити. Все місто вже про це говорить, люди бояться», - розповіла співрозмовниця сайту DOZOR.

Крім описаного, у Малій Висці сталися щонайменше ще два подібні випадки: загинули кролі та кіт.

Як відомо, у 1975 році світом почали ширитися чутки про чупакабру. Перші згадки про існування хижака з’явилися в Пуерто-Рико, де він висмоктав кров у курей. Пізніше істоті почали приписувати напади на кролів, котів та інших домашніх тварин. Чупакабру зазвичай описують як звіра висотою до півтора метри, з тупою мордою та великими іклами, чимось схожого на кенгуру.

На Кіровоградщині цю тварину нібито бачили 2010 року в Гайворонському районі та 2012-го на околицях обласного центру.

Зазвичай чупакабра виявляється собакою чи лисицею, часто – скаженою. У таких випадках слід повідомляти ветеринарну службу та намагатися не контактувати з жертвами істоти.

«Про хворих на сказ тварин треба обов’язково сигналізувати до ветеринарної служби. І, звичайно, дуже обережно поводитися як з ними, так і з тими, кого вони встигли покусати”, - зазначила у коментарі сайту DOZOR головний спеціаліст управління держпродспоживслужби у Кіровоградській області Галина Сабадаш.

Нагадаємо, у січні цього року в Кіровограді зафіксували випадок захворювання на сказ безпритульного кота.

Фото pikabu.ru

Переглядiв: 3560