Жителям Кіровоградщини анонсували підвищення тарифів на воду

06.08.2019 13:40

Для споживачів послуг ОКВП «Дніпро-Кіровоград» тариф на водопостачання найближчим часом може зрости на 15%. Про це медіапорталу DOZOR повідомили на підприємстві.  

Так, ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  обслуговує споживачів зі Світловодська, Кропивницького, Знам’янки, Олександрії та селище Смоліне. За словами ген директора підприємства Романа Ілика, причиною можливого здорожчання послуг стало здорожчання електроенергії на новому енергоринку, що повноцінно запрацював в Україні з 1 липня.  Для водоканалів її вартість вже у серпні зросте на 25-30 відсотків. Відповідно, водоканалам потрібно буде робити розрахунки і коригувати тариф у бік збільшення, або ж переходити на погодинні графіки роботи.

Тому вже до кінця серпня подасть розрахунки нового тарифу до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Ми вже другий місяць б'ємо на сполох, спілкуємося з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, — наголошує Роман Ілик. - На жаль, станом на сьогодні Нацкомісія не надала нам аргументованих роз'яснень щодо наших подальших дій. Єдине, що нам залишається, це діяти в рамках чинного законодавства. Якщо більше, ніж на п'ять відсотків зростає складова тарифу на водопостачання чи водовідведення,  водоканал повинен готувати пакет документів на коригування тарифу в плановому періоді, що ми зараз і робимо. Ці матеріали плануємо до кінця тижня оприлюднити для громадських обговорень».

У розрахунках відобразять приріст вартості електричної енергії як складової нової вартості послуг водопостачаня та водовідведення.

Як повідомляв DOZOR, на Кіровоградщині затвердили нові тарифи на воду.

 

Переглядiв: 2472