Через помилку міськрада не змогла підвищити орендну плату за користування готелем «Київ»

05.12.2017 15:34
image

Господарський суд Кіровоградської області повернув без розгляду позовну заяву управління комунальної власності щодо внесення змін до договору оренди з правом наступного викупу будівлі готелю "Київ". Відповідну ухвалу виніс суд, інформує DOZOR з посиланням на  Центр медіарозслідувань "Прозоро".

Відповідно до оприлюднених даних, управління позивалось до колективного підприємства "Центр-Готель" з вимогою внести зміни до діючого договору оренди приміщення готелю. Головною вимогою представників міської ради було доповнення одного з пунктів договору інформацією щодо оцінки «Києва» відповідно до Звіту про незалежну оцінку майна. Так станом на 31 серпня 2017 р. загальна вартість будівлі становила 49 мільйонів 323 тисячі 747 гривень. Відповідно до даної переоцінки, орендна плата за базовий місяць оренди, а саме жовтень 2017-го мав би становити 922 тисячі 354 гривні.

Однак, як вбачається зі змісту ухвали, позивач, а саме управління комунальної власності міської ради, не досить відповідально поставилось до направлення відповідачеві усіх необхідних документів, надавши  КП "Центр-Готель" лише розділ 7 та таблицю 2 «Положення про порядок надання в оренду цілісних майнових комплексів та індивідуально визначеного майна, що належать до комунальної власності територіальної громади міста».

Співвласниками колективного підприємства "Центр-Готель" є дванадцять містян, серед яких і кінцевий бенефіціарій, екс-директор КП «Готель «Київ» Микола Швець, який у 2015-му балотувався до міської ради Кіровограда від «Партії пенсіонерів України».

Переглядiв: 1916