Депутата, який самовільно використовував земельні ділянки, отштрафували

13.07.2018 10:57

Знам’янська місцева прокуратура засудила до сплати штрафу 3400 гривень  депутата Світловодської районної ради через самовільне зайняття 24 земельних ділянок загальною площею 74 га на території Світловодського району.  Про це медіапорталу DOZOR повідомили у прокуратурі області.

Судовий розгляд справи тривав 1 рік 10 місяців, під час якого державним обвинувачем доведено, що вказаний голова фермерського господарства самовільно з метою протиправного отримання прибутку використовував вказані земельні ділянки, не маючи правовстановлюючих документів на них. 
Вироком Світловодського міськрайонного суду його визнали винним за ч.1 ст.197-1 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді штрафу. Крім того, в рамках судового розгляду частково задоволено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої злочинними діями, таким чином доведено принцип невідворотності покарання. 
Довідково. Кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 197-1 КК України, карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

Переглядiв: 545