Депутати проголосували за новий бюджет міста

21.12.2017 13:38
image

Депутати міської ради під час сесії підтримали проект бюджету міста на наступний рік сьогодні, 21 грудня, інформує DOZOR.

За словами начальника фінансового управління міськради Любові Бочкової, підготовка бюджету 2018 розпочалася у вересні цього року. За інформацією, бюджет міста в наступному році становитиме 2,593 мільярда гривень. 

«Передбачений трансферт у розмірі 1 мільярд 351 мільйон гривень на соціальну, освітню та медичну субвенції. Очікується збільшення майже на 20% обсягу податку на доходи фізичних осіб. Також передбачено збільшення акцизного, єдиного податку та плату за землю. Доходи спецфонду передбачені у розмірі  73,1 мільйонів гривень. Це власні надходження бюджетних установ, надходження від коштів продажу землі та екологічний податок. При обрахунку видаткової частини враховувалися видатки на оплату праці. 860, 5 мільйонів гривень заплановано виділити для працівників бюджетної сфери», -  повідомила Бочкова.

За словами Бочкової, наразі з міського бюджету фінансується 180 бюджетних установ, зокрема, 97 закладів освіти, 14 охорони здоров’я, 15 закладів культури, 23 соцзахисту та 4 дитячо-юнацькі спортивні школи.

«Загальний обсяг  видатків у наступному році становить 2 мільярди 358 гривень. На фінансування сфери освіти планується виділити 710,6 мільйонів гривень, 245,2  мільйонів гривень – на охорону здоров’я, культуру та спорт - 73 мільйони гривень, на соцзахист 27,7 мільйона гривень, управлінню ЖКГ – 215,6 мільйонів гривень, сферу транспорту -  71,5 мільйони гривень. На капітальні ремонти виділять 80 мільйонів гривень, інші програми – 29, 6 мільйонів гривень, зокрема, фінансування Громадського бюджету збільшиться з 5 мільйонів до 7, також кошти передбачені на заходи з енергозбереження», - додала Бочкова.

Крім цього, в рамках бюджету планується виділити 16,6 мільйонів гривень на реструктуризацію боргів КП «Теплоенергетик». На поточні та капітальні ремонти доріг передбачено 76,7 мільйонів гривень. Також на програми управління ЖКГ виділять  5 мільйонів гривень, з них 4 мільйони гривень виділять на модернізацію системи теплопостачання.

«Кошти, які закладені по медичній та освітній субвенціях, є недостатніми. Ми розуміємо, що нам не вистачатиме більше,ніж 100 мільйонів гривень. Вже зараз треба писати листи до Кабміну з цього приводу, бо є 200 мільйонів дефіциту по медичній та освітніх сферах . Важко прогнозувати ситуацію по теплопостачальним підприємствам», - зазначив голова планово-бюджетної комісії Ігор Волков.

Після обговорення 38 присутніх на сесії депутатів підтримали новий бюджет міста.

Переглядiв: 1502