Депутати звернуться до «Нафтогазу» з приводу звільнення Гладкого

19.12.2017 09:55
image

Депутати міської ради звернуться до голови правління НААК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва через незаконні дії  очільника ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого. Відповідний депутатський запит підтримали депутати під час сесії сьогодні, 19 грудня, інформує DOZOR.

«Ми звертаємося до керівника НААК «Нафтогаз» Андрія Коболєва з вимогою припинити протиправні дії, які мають ознаки перевищення службових обов’язків  та саботажу через неправомірні дії керівника ВАТ «Кіровоградгаз» Олександра Гладкого, - зачитав текст звернення депутат Олег Краснокутський. -  Просимо врахувати прохання щодо звільнення Олександра Гладкого з посади. Надалі усі питання, які стосуються теплогенеруючих підприємств та заборгованості, вирішувати з ВАТ «Кіровоградгаз» лише у судовому порядку».

За інформацією, крім депутатів міської ради, аналогічні звернення до голови правління НААК «Нафтогаз» подали й деякі народні депутати від Кіровоградщини. Наразі дії керівника «Кіровоградгазу» розслідує поліція та СБУ.

«Служба безпеки може знайти чи не знайти порушення у діях Олександра Гладкого. Треба дочекатися заключення від правоохоронних органів, а потім «спускати собак», - зазначив депутат Михайло Демченко.
«Мене дивує, чому ніхто не говорить про суть проблеми. Є боржник ДП «Кіровоградтепло», яке винне 150 мільйонів гривень і не може або не хоче нічого робити з цього приводу. Заборгованість існує, вони не мають права на відбір природного газу, роблять це самовільно, порушуючи законодавство. Тому «Кіровоградгаз» має право відключати газопостачання цьому підприємству. Суть не у «Кіровоградгазі», а в боргах ДП «Кіровоградтепло». Вартість газу, який вони незаконно відбирають, буде далі рахуватися за подвійною платою. І це все можуть перекласти на плечі громади. Доки борги не будуть реструктуризовані, а підприємство не отримає номінації, ситуація з відключенням газу буде повторюватися», - сказав депутат міськради Олександр Цертій.
«Для того, щоб надати інформацію про приватне підприємство, треба почекати. Наразі ведуться переговірні процеси, завдяки яким буде зрозуміло, чи отримає «Кіровоградтепло» номінацію», - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін.

Нагадаємо, «Кіровоградгаз» погрожує відключити військову частину та підприємства. Прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо керівництва «Кіровоградгазу».

Як повідомляв DOZOR, голова правління ВАТ «Кіровоградгаз» Олександр Гладкий під час прес-конференції не зміг детально пояснити, у чому причина відключення газопостачання на міських котельнях.

Переглядiв: 1522