Кіровоградські патрульні поліцейські, яких підлітки звинувачують у побитті, отримали дисциплінарне покарання

29.08.2017 08:30

Чотирьох патрульних поліцейських, які некоректно себе поводили по відношенню до компанії кіровоградських підлітків на вулиці Полтавській, дисциплінарно покарали. Про це у коментарі сайту DOZOR повідомила речник патрульної поліції міста Наталія Трішина.

Так, більше місяця за фактом події проводилося службове розслідування стосовно патрульних.

«За результатами проведення службового розслідування встановлено факт неналежного виконання посадових обов’язків працівниками управління патрульної поліції. Як наслідок чотирьох патрульних було притягнуто до дисциплінарної відповідальності», - повідомила Трішина.
«За фактом побиття підлітка проводиться перевірка, яку виконують працівники прокуратури. Детальна інформація з цього приводу буде відома лише по завершенню слідчих дій», - додала речник патрульної поліції міста.

Нагадаємо, у липні до редакції сайту DOZOR звернувся 19-річний житель обласного центру Дмитро Скрипниченко, який стверджував, що його побили патрульні поліцейські. За словами Скрипниченка, подія сталася о другій ночі, коли він з компанією друзів йшов по вулиці Полтавській до супермаркету.

«Це сталося на вулиці Полтавській. Я з ще сімома своїми товаришами йшов з розважального закладу в бік супермаркету «АТБ», а потім хотіли розійтися додому. Біля нас з вулиці Васнєцова на Полтавську їхала машина патрульних поліцейських. Один з моїх товаришів сказав: «О, копи їдуть». Автомобіль патрульних під’їхав до нас, звідти вийшли троє патрульних і говорять: «Що ви, мурчики, кричите?» При цьому патрульні не представилися на наше прохання. 21-річна дівчина Анна, яка була з нами, запитала у них про те, що вони хочуть. Патрульні почали ображати її словами, а коли її хлопець Антон сказав їм, щоб вони не ображали її, один з патрульних вдарив його по щоці. Аня підбігла до кривдника, а він вдарив її в груди», - розповідав Дмитро Скрипниченко.

Підліток звернувся до прокуратури, де розпочали провадження за частиною 1 статті 365 «Перевищення влади або перевищення службових повноважень».

Переглядiв: 1520