Кіровоградський театр доповнить свій колектив молодими акторами

05.10.2018 10:44
image

В обласному центрі оголосили конкурс на вакансії акторів академічного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького. Причиною оголошення конкурсу стала потреба в місцевих молодих акторських даруваннях. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR розповів директор театру Володимир Єфімов.

За інформацією, склад театру вирішили доповнити для більш продуктивної підготовки до прем’єрних вистав у новому театральному сезоні. Претендентам на посади пропонують заробітну плату у сумі 4 910 гривен на місяць.

«Ми періодично оновлюємо склад театру, адже нам конче потрібні молоді і красиві. Майбутнє театру – це молодь, адже якщо не буде молоді, то театр помре. У нас ситуація складна в тому, що ми не маємо ні гуртожитку, нічого. Тому і не можемо запрошеному спеціалісту з фаховою освітою запропонувати хоча б житло. Ті актори, які в нас вже є в складі,  дорослішають і переходять в іншу категорію, тому нам потрібна молодь. Крім того, жінки йдуть у декретну відпустку. Вистави не можуть одні і ті ж самі актори грати. Повинен бути різнобарвний колектив, щоб можна було оперативніше займатися підготовкою прем’єрних вистав», -  зазначив Володимир Єфімов.

За словами Єфімова, у складі театру загалом 57 учасників: 39 акторів і 18 учасників оркестру. Наразі у закладі залишилися вакансії для акторів другої категорії драми.

Зараз у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості зареєстровано 7 вакансій для акторів. Конкурс відбудеться 31 жовтня. Детальніше про конкурс можна дізнатися, перейшовши за посиланням.

 

Переглядiв: 913