Кіровоградці просять владу не об’єднувати ліцей та школу

14.05.2018 06:54

Випускники педагогічного ліцею 1999-2017 років просять міську владу не об’єднувати НВО №18 та педагогічний ліцей. Відповідне звернення розміщене на сайті електронних петицій, інформує медіапортал DOZOR.

«Ми, випускники педагогічного ліцею різних років, обурені подібним підходом міського управління освіти та особисто пані Костенко Л.Д., яка намагається використати реорганізацію навчальних закладів у цілях особистої розправи над колишнім керівником НВО № 18.  Такий підхід до утворення та ліквідації навчальних закладів міста вважаємо неприйнятним!  Педагогічний ліцей завжди був одним із кращих навчальних закладів, окрасою педагогічної освіти міста, забезпечував підготовку та професійну орієнтацію майбутніх педагогів, науковців, юристів. Серед випускників ліцею  є відомі в Україні та області адвокати, кандидати наук, журналісти, політики, громадські діячі, науковці, державні службовці та педагоги», - зазначає автор петиції Ярослав Турчин.
«Нам, випускникам педагогічного ліцею, дуже прикро, що через чиїсь нездійсненні, необгрунтовані, міфічні ідеї та гучні промови, за якими криються меркантильні інтереси та політика, усі досягнення, а також славне ім'я та 20-річна історія педагогічного ліцею може бути знищена міською радою, вами - нашими обранцями, яких ми делегували як члени територіальної громади, даючи вам наказ захищати наші права та інтереси», - йдеться у тексті петиції.

Відтак автор петиції від імені випускників ліцею просить владу не знищувати ліцей та не підтримувати ініціативу міського управління освіти щодо об'єднання закладу з навчально-виховним об'єднанням № 18 або з будь-яким іншим комунальним закладом освіти. Крім цього, випускники закладу просять розглянути можливість присвоєння педагогічному ліцею міста ім'я професора Віталія  Завіни, кандидата педагогічних наук, заслуженого працівника культури України, Відмінника освіти України,  який трагічно загинув 6 лютого 2011 року. 

Підтримати петицію можна за даним посиланням.

Нагадаємо, виконком підтримав об’єднання двох навчальних закладів.

 

 

 

 

 

Переглядiв: 1713