Коли батькам новонароджених кіровоградців даватимуть "пакунок малюка"

07.09.2018 10:30
image

У міському пологовому будинку під час виписки матусі новонароджених зможуть отримати одноразову матеріальну допомогу -  "пакунок малюка" з 10 вересня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в міському управлінні охорони здоров'я.

Так, при народженні дитини, усі українські мами повинні були отримувати такі пакунки з 1 вересня. Це передбачено постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2018 року № 512.

Наразі до міського пологового будинку їх ще не завезли.

"Ми ще не отримували "пакунки малюка" і нам повідомили, що вони будуть з 10 вересня. Зараз жінки, які народили діток, заповнюють заяву, у якій ми також вказуємо, коли вона прибула до закладу, коли народила, коли була виписана і її адресу проживання. З цією заявою матусі отримуватимуть пакунок за місцем проживання в управлінні соціального захисту. Після появи пакунків ми будемо видавати їх під час виписки жінок й дітей", - зазначила головний лікар міського пологового будинку з функціями перинатального центру Людмила Романів.

В Міністерстві соціальної політики України відсутність пакунків пояснюють тим, що наразі здійснюється сертифікація товарів, що входять до "пакунків малюка", та організація їх доставки на обласний склад. Також стверджують, якщо на день виписки у пологовому будинку відсутній "пакунок малюка", то для його отримання один з батьків оформлює у пологовому будинку і подає заяву до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту населення. Після заяви "пакунок малюка" надійде за вказаним місцем проживання впродовж 17 робочих днів.

Перелік того, що входить до "пакунку малюка" можна переглянути, перейшовши за цим посиланням.

Довідково:

Відповідно до затвердженого Порядку, право на отримання "пакунка малюка" мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину. "Пакунок малюка" надається на кожну живонароджену дитину, не пізніше ніж через 30 днів з дня народження дитини. Пунктом 9 Порядку визначено, що "пакунок малюка" видається під час виписки новонародженої дитини з пологового будинку. 

 

 

Переглядiв: 1384