Медзаклади Кіровоградщини впроваджують медреформу  у тестовому режимі

06.04.2018 07:34
image

На Кіровоградщині впровадження медичної реформи відбувається у тестовому режимі. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко сьогодні, 6 квітня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, з квітня розпочалася процедура укладання декларацій пацієнтів із лікарями.

«Є порядок визначення можливостей процедури отримання декларацій із лікарем. Його можна отримати за зверненням до лікувального закладу, де ви обираєте для себе лікаря. При собі треба мати паспорт, ідентифікаційний код і бажано телефон. Відповідно після внесення персональних даних до онлайн-реєстру пацієнту приходить смс-повідомлення з кодом, який лікар вносить до єдиного реєстру та роздруковує декларацію. Підсумки процедури проводитимуться протягом кварталу. Можливість фінансування почнеться з першого липня цього року. Ми зараз працюємо в тестовому режимі. Кампанія буде продовжуватися протягом усього часу дії даної процедури», - розповів директор обласного департаменту охорони здоров’я.
«Може бути випадок ,коли у закладі відмовляються укладати декларацію. Це може статися, коли заклад не може забезпечити доступ до інтернету. Вам мають повідомити, коли можна укласти декларацію наступного разу. Наперед якісь персональні дані пацієнт не може залишати у закладі. Паперові носії заборонені. Заклад не є установою, яка може зберігати персональні дані пацієнта», - додав Рибальченко.
Переглядiв: 1071