На Кіровоградщині останки солдата перепоховають з городу на кладовище

07.06.2018 13:55
image

В Олександрії виконком дав дозвіл на перепоховання останків солдата, які знайшли два роки тому у місцевої жительки на городі сьогодні, 7 червня. Про це повідомляє „Моя Олександрія”, інформує медіапортал DOZOR.

За інформацією, останки солдата були знайдені у 2016 році і жінка просила місцевих жителів викопати їх. Під час розкопок виявили, що це останки танкіста, що загинув під час Другої Світової війни.

Розкопавши могилу солдата, копачі знайшли гранату.

”Наша задача була у тому, щоб викопати останки, щоб далі вирішити питання з перепохованням, а тут виявилася ось така проблема”, - прокоментував один з копачів Олександр Гажала.

За словами місцевих жителів, у листопаді 1943 року у цьому районі підбили радянський танк. Решта членів екіпажу, імовірно, врятувалися, а кинутий труп жителі закопали у городі. Крім гранати, біля кісток знайшли підсумок з зотлілими документами, патрони і помазок для гоління.

Після такої знахідки чоловіки викликали рятувальників і правоохоронців. Начальник Олександрійської пожежно-рятувальної служби Дмитро Колесник прокоментував, що гранату знешкодять вибухотехніки із обласного центру.

Так, два роки потому, виконком дав дозвіл на перепоховання останків з городу на кладовище на вулиці Кременчуцькій. Допомогу у похованні останків солдата надасть комунальне підприємство „Ритуал”.

Як раніше повідомляв DOZOR, в Олександрії за територією одного з підприємств знайшли мертвою пенсіонерку, яка офіційно перебувала у розшуку майже три тижні.

Нагадаємо, поблизу одного з сіл  Устинівського району, що на Кіровоградщині, місцеві жителі виявили останки 68-річного чоловіка, якого розшукували три роки. 

Фото myalexandriya.blogspot.com

 

 

Переглядiв: 1161