Пенсії колишніх силовиків Кіровоградщини мають перерахувати до травня

13.04.2018 06:26

Ветаранам силових структур перерахують та виплатять пенсії до 1 травня. Про це медіапорталу DOZOR повідомили в ОДА.

За інформацією віце-прем’єра-міністра України Павла Розенка, станом на сьогодні в повному обсязі надійшли довідки про перерахунок пенсій фактично лише від Національної гвардії України, від Міністерства оборони - 99%, від МВС - 97%. Найменше довідок про перерахунок пенсій надійшло від СБУ, Мінінфраструктури, Мін’юсту та УДО.

«Нагадую, що стоїть завдання не просто здійснити перерахунок пенсій, а забезпечити виплату вже перерахованих пенсій військовим до 1 травня 2018 року. І це завдання має бути виконане. Я наголошую на персональній відповідальності як керівників силових структур, які мають надати Пенсійному фонду необхідні довідки для перерахунку пенсій, так і на персональній відповідальності керівників обласних управлінь Пенсійного фонду України за невчасне оброблення відповідних документів», - сказав Павло Розенко під час селекторної наради.

Відтак з 544 тисяч військових пенсіонерів, які потребують перерахунку пенсій, є довідки лише для близько 500 тисяч пенсіонерів.

«Безумовно, перерахунок пенсій військовим пенсіонерам має свою специфіку, яка полягає в багатокроковості цієї проблеми, але ще раз наголошую – до 1 травня всі пенсії мають бути перераховані і виплати мають бути здійснені в повному обсязі», - підсумував віце-прем’єр-міністр.

За інформацією головного управління пенсійного фонду України в області, станом на 12 квітня 2018 року проведено виплату 8 745 пенсіонерам (72,2%) на загальну суму 36,4 млн. грн. (в березні додатковими відомостями виплачено доплат 2526 особам; в квітні основною відомістю виплачено доплат 3335 особам та додатковими відомостями – 2884 особам). До 25 квітня 2018 року планується завершити проведення перерахунку пенсій військовим пенсіонерам та здійснення виплати.  

Як повідомляв DOZOR, наприкінці березня на головній площі Кіровограда мітингували пенсіонери-силовики.

Нагадаємо, 12 лютого депутати обласної ради підтримали проект рішення «Про вжиття невідкладних заходів щодо перерахунку розміру пенсій військовослужбовців та пенсіонерів інших силових структур» під час позачергової сесії.  В рамках прийнятого рішення депутати звернуться з приводу перерахунку пенсій до Верховної Ради. Тоді начальник обласного пенсійного фонду Наталія Сімонян стверджувала, що перерахунок пенсій пенсіонерам силових структур та МВС  вже зробили, пенсії збільшуватимуться поступово. 

Переглядiв: 626