Перед міськрадою відбувся мітинг проти знищення дерев (ФОТО)

12.07.2018 07:49
image

В обласному центрі на площі перед міськрадою відбувся мітинг проти знищення дерев у місті сьогодні, 12 липня. Про це повідомляє медіапортал DOZOR.

Організаторами акції є ГО «Озеленення Кропивницький». Понад 10 активістів з плакатами виступили проти незаконної вирубки дерев та зелених зон, зокрема, на вулиці Академіка Тамма, Київській, Родімцева тощо. Крім цього, учасники акції вимагали переглянути договори з орендарями територій, де знищуються дерева.

«До акції приєдналися люди з тих територій, де зараз планується будівництво на зелених зонах. Дивна ситуація виникає у місті, коли знаєш, що є зелена зона, але вона вже виділена під будівництво ринку. Ситуація загострилася за останні два місяці. Для чого нам ринки, якщо їх дуже багато? Зелених зон в нас мало, а коли дивишся на кадастрову карту, то бачиш, що майже усі вони віддані під забудову», - розповіла організатор акції Надія Паливода.

Під час акції до активістів вийшов заступник міського голови Олександр Грабенко, який заявив, що вирубка дерев проводиться в рамках програми міськради.

«Як громадський діяч ви знаєте, що дерева мають свій вік, можуть бути аварійними і його треба замінювати. Ми живемо в правовій державі і діємо в рамках законодавства. Якщо надано договори орендарям і вони сплачують справно орендну плату, то підстави розривати з ними договори немає», - звернуся до громадського екоінспектора Надії Паливоди Грабенко.
«На вирубку 57 дерев на вулиці Київській, чомусь виділили понад 800 тисяч гривень. Таку відповідь ви надали на наш запит. Як же у нас будуть ремонтуватися дороги, якщо ми на вирубку дерев витрачаємо 800 тисяч гривень?» - запитав у Грабенка житель міста Віталій Береговий.
«Ваша інформація не відповідає дійсності», - відповів заступник міського голови.

Нагадаємо, в обласному центрі на вулиці Академіка Тамма,4 спиляли кількадесят дерев задля будівництва торговельних площ. ПП "Кіровоград-Сервіс" оштрафували за незаконне знесення 12 дерев.

Як раніше повідомляв DOZOR, у День довкілля у Кіровограді знищили 12 дерев (ФОТО).

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 955