Підозрювані не визнають провини у вбивстві таксиста

20.12.2017 11:28
image

Обидва підозрюваних у вбивстві кіровоградського таксиста Євгена Орлова, яких затримали у березні, не визнали своєї вини у скоєнні злочинів під час засідання суду у Ленінському районному суді сьогодні, 20 грудня. Про це повідомляє DOZOR.

Засідання відбулося попри неявку захисника потерпілих. Батько потерпілого Олег Орлов, а також вдова та матір вбитого таксиста наголосили на тому, що не заперечують щодо проведення засідання суду без свого захисника. Головуюча суддя Світлана Льон оголосила про початок розгляду справи по суті.

За даними слідства прокуратури, підозрювані у вбивстві викликали таксі ввечері, 27 березня. На замовлення прибув автомобіль ВАЗ 2107, власником якого був таксист Євген Орлов. З метою вчинення нападу та заволодінням грошима імайном неповнолітній Пугаченко та повнолітній Царенко почали наносити удари руками і ногами потерпілому та вимагати кошти. Євген Орлов відповів, що у нього нічого при собі немає. Тоді підозрюваний Царенко почав наносити удари в область шиї, голови, кисті, грудної клітини, стегон колючо-ріжучим предметом , невстановленним слідством, діючи з умислом вчинити умисне вбивство.

Як виявилося, причиною смерті 31-річного Євгена Орлова стала сильна крововтрата через чисельні рани та крововилив у легені. Неповнолітній Пугаченко почав обшук автомобіля та забрав звідти мобільний телефон Lenovo. За даними прокуратури, після вбивства Пугаченко та Царенко з метою уникнення відповідальності знайшли ключі від машини та вивезли труп Євгена Орлова, який помістили у багажне відділення, за межі міста. Загальна сума шкоди, завдана Орлову, склала понад 63 тисячі гривень.

За цивільним позовом батька потерпілого Олега Орлова, відповідачі підозрюваних мають сплатити 1 мільйон гривень моральної шкоди. Інкриміновані правопорушення обидва підозрюваних заперечують.

На наступному засіданні суду, яке відбудеться 11 січня, слухатимуться покази свідків, потерпілих та підозрюваних.

Нагадаємо, 29 березня  поліцейські знайшли тіло кіровоградського таксиста Євгена Орлова, якого рідні розшукували кілька днів. За інформацією правоохоронців, чоловік через оператора таксі отримав замовлення. Двоє осіб, серед яких 15-річний учень одного з навчальних закладів міста, завчасно спланували заволодіти авто і грошима, які міг мати при собі водій.  Коли ж чоловік вийшов із салону, аби за проханням клієнтів покласти до багажного відділення сумку, його кілька разів вдарили в спину. Як стемніло, вивезли тіло на околицю Кіровограда та залишили разом із автомобілем.

image
Переглядiв: 3015