ПриватБанк інвестував в економіку Кіровоградщини більше 100 мільйонів

13.06.2018 09:39
image

ПриватБанк протягом минулого та нинішнього років проінвестував економіку Кіровоградської області більше, ніж на 100 мільйонів гривень. Про це повідомила під час прес-конференції керівник напрямку кредитування малого та середнього бізнесу Кіровоградської філії ПриватБанку Яна Дейкун сьогодні, 13 червня, інформує медіапортал DOZOR.

«На сьогодні сума інвестицій складає більше ста мільйонів. Якщо ми візьмемо для порівняння попередні роки, то станом на 1 січня 2017 року сума була 27 мільйонів. Тобто за минулий рік та початок цього року наш кредитний портфель досяг позначки більшої, ніж 100 мільйонів гривень,  на цю суму ми проінвестували малий та середній бізнес нашого регіону», - стверджує банкір.

За словами Дейкун, показник Кіровоградщини є достатньо високим, оскільки за сумою кредитного портфелю область посідає сьоме місце серед інших регіонів. Серед представників бізнесу найчастіше за кредитами звертаються аграрії та власники магазинів.

«Дуже велика потреба кредитування саме у аграріїв та представників торгівлі. Щодо сум зорієнтувати дуже складно, оскільки бізнес буває різного масштабу. Так само й аграрії можуть мати різні площі земель, від цих факторів і залежить сума кредитування. Найчастіше до нас звертаються аграрії, звісно, з районів – Добровеличківского, Гайворонського, Благовіщенського, Новоархангельського. Місто Кропивницький також не відстає. Тут дещо інший бізнес. Часто звертаються представники друкарського бізнесу, а також представники бізнесу з втілення енерготехнологій, будівництва та виробництва», - резюмує Яна Дейкун.

Дейкун зазначає, що політика банку направлена на легалізацію бізнесу, тому кредитування першочергово спрямоване на представників легального та прозорого підприємництва.

Фото 1kr.ua

Переглядiв: 613