Сотні кіровоградських вірян зустріли Благодатний вогонь з Єрусалиму (ФОТО)

16.04.2017 02:30

imageКількасот вірян обласного центру зустріли Благодатний вогонь, який привіз з Єрусалиму архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, сьогодні опівночі, 16 квітня. Про це повідомляє DOZOR.

Зустріч відбулася у Кафедральному соборі   м.Кіровограда.  Архієпископ благословив  всіх запаленими Святим вогнем свічками, роздав вогонь вірянам  та поділився радісною звісткою Воскресіння Христового словами "Христос Воскрес!"

Після цього Благодатний вогонь церковники рознесли у інші храми обласного центру, у яких розпочалися урочисті  Великодні богослужіння.  Свічки і лампади, запалені Благодатним вогнем, віряни тримали протягом усієї нічної служби, аби віднести  до своїх домівок.

Як повідомляв DOZOR, кіровоградський архієпископ вперше у складі офіційної делегації УПЦ вирушив у місто Єрусалим за Благодатним вогнем.

Довідково:

Благодатний вогонь — поширена у православ'ї назва вогню, використовуваного у великодній церемонії виносу Святого Світла з Гробу Господнього, в Єрусалимському Храмі Воскресіння. Церемонія проводиться у Велику суботу сумісно грецьким Єрусалимським православним патріархатом та єрусалимським патріархатом Вірменської апостольської церкви. Винесення Благодатного вогню символізує вихід з Гробу Світла істинного, тобто воскресіння Господа. Після чудесного сходження перші кілька хвилин цей вогонь не обпалює, їм "умивають" обличчя, руки.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

 

Переглядiв: 2434