У Кіровограді відбулося судове засідання щодо керівника ВАТ "Кіровоградгаз" (ФОТО)

01.02.2018 08:19
image

У Кіровському районому суді відбулося засідання щодо справи про перевищення службових обов'язків керівника ВАТ "Кіровоградгаз" Олександра Гладкого вчора,  31 січня.  Про це повідомляє DOZOR.

Так,  у судовому засіданні розглядали обрання запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд з міста для Гладкого як підозрюваного у справі про відключення газу котельні КП "Теплоенергетик" у селищі Новому. 

Олександр Гладкий свою вину не визнав та стверджував, що діяв в межах Кодексу про газорозподільчі мережі. За його словами, відключення газу відбулося через відсутність номінацій та борги теплових підприємств. Натомість Гладкий відмовився відповісти у суді, чи давав він особисто розпорядження на відключення газопостачання до котелень. 

"Я діяв виключно в рамках діючого законодавства. Я не збираюсь ухилятися від слідства. Мені треба відлучатися з міста. У моїх повноваженнях є обов'язок виїзду до Києва до нацкомісії з питань регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.  Також я маю вирішувати питання підприємства у НААК "Нафтогаз України", - повідомив під час судового засідання посадовець. 

Воодночас  прокурор Сергій Черпак повідомив,  що відповідно до договору між КП "Теплоенергетик" та НАК "Нафтогаз Україна", припинити постачання газу може лише державне підприємство, а не ВАТ "Кіровоградгаз".

Також у викладеній підозрі зазначається, що через відключення теплове підприємство зазнало збитків на 14 000 гривень,  а міська рада втратила 233 000 гривень.

Як раніше писав DOZOR, наприкінці листопада ВАТ "Кіровоградгаз" відключило газопостачання до декількох котелень міста через борги теплогенеруючих підприємств. Через це відбувся мітинг, який перетворився у сутичку між громадськими активістами та керівником газорозподільного підприємства. 

image
image
image
image
Переглядiв: 2692