У Кіровограді відкрилася виставка лауреата обласної премії імені О.Осмьоркіна (ФОТО)

03.05.2018 14:50
image

У обласному центрі у художньо-меморіальному музеї О. О. Осмьоркіна відкрилася виставка живописних та графічних творів олександрійського художника та лауреата обласної премії ім. О. О. Осмьоркіна Степана Ніколенка сьогодні, 3 травня, інформує медіапортал DOZOR.

Так, виставка творів художника "Сонячна палітра Степана Ніколенка" -  із серії "Лауреати обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна". На ній представлено майже 50 творів живописних та графічних доробків різних років. Також на виставці представлені роботи тих, хто брав участь у конкурсі на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені О.Осмьоркіна та додані роботи із галереї "Єлисаветград".

"Я привіз свої роботи з дому. Є навіть 3-4 роботи зовсім нові, які кіровоградці ще не бачили. На цій виставці представлені роботи моїх трьох жанрів: пейзаж, портрет і натюрморт. Що стосується техніки, то це звичайно акварель, графіка, олівцевий малюнок і живопис. Тут також є портретна робота студентки "Очікування перед карнавалом". Вона позувала, а я разом зі студентами писав і вийшла ось така робота. Є в ній щось іспанське", - розповів олександрійський художник Степан Ніколенко.

Художника прийшли привітати колеги, педагоги дитячої художньої школи, де він викладав, та представники влади. 

"39 років тому заснував і очолив дитячу художню школу. Так довго може керувати установою лише та людина, яка у своєму житті є оптимістом, дарує любов людям і має любов до людей і світу. Сьогодні ви даруєте вже любов жителям Кропивницького. Тож дозвольте подякувати вам за творчість. Приємно бачити свого земляка тут, у Кропивницькому", - привітав перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко. 

"Олександрія народжує талановитих людей. Все моє дитинство пройшло у будинку культури і там є ваша робота, яка прикрашає саме цей будинок. І тому я навіть у дитинстві уявляла, що колись я матиму нагоду подякувати цій людині, яка вплинула на моє дитинство за те, що я все ж працюю в галузі культури, і за те, скільки зроблено для дітей міста Олександрія", - подякувала начальник відділу культури і туризму Анна Назарець.

Переглянути виставку Степана Ніколенка можна до середини червня у художньо-меморіальному музеї О. О. Осмьоркіна за адресою: вул. Архітектора Паученка, 89.

image
image
image
image
image
image
image
Переглядiв: 1074