У кіровоградських дитсадках і школах можуть встановити системи автоматичного регулювання тепла

07.10.2018 12:10

В обласному центрі у двох дитсадках і двох школах можуть встановити системи автоматичного регулювання споживання теплової енергії, інформує медіапортал DOZOR з посиланням на «Урядовий портал».

За інформацією, чотири ЕСКО-договори підписали в Кіровограді на загальну суму понад 1,5 млн. грн., завдяки яким скорочення споживання тепла у середньому становитиме понад 15 %. Тож строки виконання контрактів становлять від 1,5 до 3 років.

Крім того, 3 ЕСКО-договори уклали на загальну суму більше 1,6 млн грн для впровадження енергоефективних заходів у середніх навчальних закладах в Миргороді, селі Калашники і Плоске Полтавської області. Скорочення енергоспоживання передбачається від 22 до 43%.

Також енергосервіс впроваджується на Донеччині у трьох дитсадках Покровська. Загальна сума цих чотири ЕСКО-договорів склала близько 3,3 млн грн і навчальні заклади очікують скоротити споживання тепла від 25 до 44%. Загалом на сьогодні в Україні укладено більше 200 ЕСКО-контрактів на загальну суму близько 200 млн грн.

Довідково:

ЕСКО-договори - це механізм, за допомогою якого споживач значно скорочує витрати на енергоресурси. Крім того, такий договір дозволяє модернізувати енергоустаткування без значних інвестицій як з боку споживача, так і з боку держави. Енергосервісний договір передбачає здійснення ЕСКО-компаніями енергоефективних проектів (оновлення системи опалення, освітлення, утеплення будівель) за кредитні кошти інвестора, в ролі якого можуть виступати міжнародні фінансові інститути. Після того, як споживання теплоенергії зменшується, відбувається погашення одержаної позики за рахунок економії витрат (поки виплата не відбудеться, тариф для споживачів залишається незмінним). Зазвичай такі контракти укладають на 5-10 років.

 

 

 .

Переглядiв: 487