У педуніверситеті вкрали фотоапарати. Тепер у виші встановлять камери

24.02.2017 08:28

imageЗ музею історії техніки фізмату КДПУ вкрали 6 фотоапаратів. Про це сайту DOZOR повідомив ректор Кіровоградського державного педагогічного університету Олег Семенюк сьогодні, 24 лютого.

Зокрема, були вкрадені фотоапарати ФТ–2 Індустар 50, Зеніт ЕТ, ФЕД 1:3, 5FА50, Вілія Триплет 69–3, Чайка-ІІ, Смена Т–43.

«Це один з відділів нашого музею техніки - оптичний. Це лекційна аудиторія і там є два високі стенди з різноманітними зразками оптичної техніки. Хтось забіг, віджав панель на демонстраційному стенді і вкрав 6 фотоапаратів. Вони великої цінності для колекціонерів не мають, середня вартість моделей - 20–40 гривень, найцінніший екземпляр  коштує більше 100 гривень. Але це ті фотоапарати, які збирали викладачі. Вони цікаві як зразки фотографічної техніки, яка прогресувала з 60-х до 2000 років», - пояснює Олег Семенюк.

Ректор розповідає, що за останні 10 років це друга крадіжка. Кілька тижнів тому у педуніверситеті з стендів поцупили сувеніри, вироблені руками студентів.

«Ми не зверталися до поліції і не будемо, тому що поліція кримінальну справу відкриває, коли сума вкраденого перевищує 560 гривень і ми [раніше - ред.] вже тричі звертались - вкрали комп’ютер, електроінструмент. Нічого з цього не вийшло. В даному випадку це не та крадіжка, яка тягне на якусь кримінальну відповідальність. (Вкрадені фотоапарати - ред.) - не матеріальна база, яка стоїть на обліку. Це подарунки приватних осіб: викладачів, студентів. Вони на матеріальному обліку не стоять - це просто музейні експонати», - коментує Олег Семенюк.

Ректор вишу зізнається, що камер спостереження всередині університету немає, але висновки із крадіжки вже зроблені. Найближчим часом до стендів повернеться сигналізація, а всередині педуніверситету встановлять камери відеоспостереження.

«Якщо фотоапарати поцупив хтось з чужих, то, я думаю, що вони на кілька місяців мають затихнути. Якщо це «наші», то ми їх вирахуємо, бо, скоріш за все, такі речі крадуть тоді, коли знають, де вони лежать. Внутрішнє розслідування вже проводимо, наша служба охорони аналізує цю ситуацію», - підсумував Олег Семенюк.
Переглядiв: 1147