Жителям будинку на Попова пояснили, яка речовина могла стати причиною смороду (ФОТО) 

02.08.2018 18:16
image

Речовина, яка вилилася біля контейнерного майданчику поруч з будинком на вулиці Попова,4, та спричинила сильний сморід на території будинку, може бути крезолом – сильнодіючим дезінфікуючим засобом.  Про це під час зустрічі з мешканцями будинку нповідомив керівник міської спецінспекції Андрій Максюта сьогодні, 2 серпня, інформує медіапортал DOZOR.

Згідно з результатами досліджень обласного лабораторного центру,  в ґрунті, де розлилася речовина, виявили перевищення кількох хімічних елементів.

"Результати ґрунту показали,  що у ґрунті перевищує рівень норми цинку більше ніж вдвічі і вміст міді більше, ніж у півтора рази. Є припущення експерта,  що це може бути лізол або крезол. Але речовина більше схожа на сильнодіючий дезинфікуючий засіб -крезол", - розповів у коментарі медіапорталу DOZOR начальник спецінспекції Андрій Максюта. 
image

За словами посадовця,   територію, де розлилися хімікати,  потрібно залити розчином п'ятивідсоткової каостичної соди і завтра вранці роботу планують виконати. Сюди має приїхати комунальний підрозділ і зняти із землі шар глини, відсів і піску і обробити цим розчином. Потім має приїхати відповідний підрозділ - Держпродспоживслужба або ж Державна служба з надзвичайних ситуацій, змити це мильним  розчином і знову обробити содою.

Жителі будинку в свою чергу скаржаться на погіршення самопочуття, а також на те,  що хворіють їхні домашні тварини. Містяни стверджують, що їх здоров’я, як і самопочуття домашніх улюбленців погіршилося після того, як речовина почала випаровуватися разом із вологою.

image
image
"Через сморід цієї речовини в мене отруїлася собака.  Їй увесь час було погано, нудило. Зі мною,  на щастя, все добре, але є неприємні відчуття в горлі. Я закриваю вікна вдома, щоб не відчувалося цього запаху", - розповіла у коментарі медіапорталу DOZOR мешканка будинку Анна Односум.
"Я намагаюся не відкривати вікна.  Через запах цієї речовини люди, які знаходяться вдома почувають себе погано, тварини також хворіють. Хто має можливість взагалі виїхали з будинку,  тому що в перші дні тут взагалі неможливо було дихати. Я особисто попереджав дітей, які граються неподалік на майданчику,  щоб знайшли інше місце для ігор", - розповів місцевий житель Юрій Полянський. 

Нагадаємо, в обласному центрі біля контейнерного майданчика поруч з будинком по вулиці Попова, 4, невідомі викинули ємкості з речовиною невідомого походження. Незабаром речовина, яка розлилася з каністрами, спричинила сильний сморід, внаслідок якого жителі будинку почали почувати себе зле.

image
image
image
Переглядiв: 1731