4-місячна дитина з рідкісною генетичною хворобою потребує фінансової допомоги

24.11.2020 09:31

4-місячний хлопчик з Новомиргорода Нікіта Титаренко, якому діагностували рідкісну генетичну хворобу муковісцидоз, потребує фінансової допомоги. Про це у коментарі медіапорталу DOZOR повідомила мама дитини Олександра.

За інформацією, такий діагноз хлопчику поставили з народження. Як повідомили мамі, люди з таким діагнозом живуть максимум до 16 років.

«Під час виписки з пологового будинку у нас брали скринінг крові. Лікарі сказали, що є підозра на муковісцидоз, тому ми повторно здали скринінг, після чого діагноз підтвердився. Потім поїхали до Кривого Рогу в інститут генетики, де також отримали підтвердження.  До п’ятниці у нас триває планове обстеження у Кропивницькому, після якого будемо розуміти як лікувати дитину», - розповіла мама Нікіти.

За словами Олександри Титаренко, поки що кошти на лікування незначні. Зокрема, вистачає близько 500 гривень на 5 днів. Однак ще невідомо, яке лікування призначать після обстеження.

«Ми не знаємо, що буде після обстеження. Такі дітки часто хворіють пневмонією, також не добре перетравлюється їжа. Якщо не буде ускладнень та допомоги медиків, то лікування проходитиме вдома. У більш старшому віці постійно потрібні будуть інгаляція, концентратор кисню, оскільки у легені набиратиметься рідина, через що важко дихати. Загалом хотілося б поспілкуватися з закордонними лікарями та поїхати до Європи. Наскільки я знаю, там такі люди живуть від 35 до 50 років», - пояснила жінка.

Бажаючі допомогти можуть переказувати кошти на картку «Сбербанку»: 5168 3708 3904 4546 або «ПриватБанку»: 4149 4991 4764 0591 – Олександра Титаренко.

image
image
Переглядiв: 6436