Акція протесту чи клоунада? Продовження газового конфлікту у Кіровограді (ФОТО)

15.03.2018 16:27
image

Як повідомляв DOZOR, в Кіровограді за борги теплогенеруючих підприємств було відключено 6 котелень централізованого теплопостачання. Біля офісу ВАТ "Кіровоградгаз" час від часу відбуваються пікети деяких громадських активістів. Організатори акцій протесту оголосили масову мобілізацію населення щодо припинення свавілля газопостачального підприємства. Утім, схоже, що позбавлення котелень газу турбує мізерну частину городян.

Близько 16.00 біля приміщення, де знаходиться керівництво компанії  "Кіровоградгаз", зібралося приблизно 50-60 чоловік. Чимало протестувальників мали дещо дивний вигляд. Деякі активісти буди схожі на людей, схильних до систематичного вживання алкогольних напоїв. По очах представників так званого "масового" зібрання читалася цілковита байдужість та пасивність.

Обіцяного підпалення шин спочатку не відбулося. Як пояснив депутат міськради Олег Краснокутський, поліцейські  нібито накидали у діжки з дровами снігу, відтак підпалити ні дрова, ні шини не виходить. Утім, згодом це все-таки вдалося.  Однак попри відсутність вогняного шоу та великого натовпу, окремі депутати міськради та помічники народних депутатів почали накручувати присутніх "запальними" промовами.

Людям запропонували спробувати увійти до зачиненого з усіх боків офісу газівників та поспілкуватися з головою правління ВАТ "Кіровоградгаз" Олександром Гладким, посилаючись на законодавчі норми про недопущення перешкоджання депутатській діяльності депутатів-організаторів акції. Апелювання до представників поліції, які спостерігали за мітингом, допомогти проникнути у приміщення були безрезультатними. Так само не мав успіху виклик оперативної групи поліції по телефону. Правоохоронці не мали ніякого бажання втручатися й допомагати будь-якій стороні конфлікту. У результаті були лише прийняті відповідні заяви.

Щоб додати експресії, режисерам дійства вдалося схилити деяких учасників акції кілька разів вдарити палицями по металевих діжках та спонукати до кількох вигуків протесту. На цьому енергійність протестувальників закінчилась.

"Нас не пустили до приміщення, пан Гладкий ще раз показав своє ставлення до жителів міста. Тож я пропоную оголосити наші вимоги", - заявив громадський діяч Микола Гречуха.
"Я пропоную висунути вимоги до Кабміну, Верховної Ради та Президента України, щоб вони до завтрашнього ранку посприяли відновленню газопостачання відключених котелень. Також слід вимагати від гендиректора НАК "Нафтогаз України"відправити у відставку Олександра Гладкого", -  додав Олег Краснокутський.
"Він вважає себе господарем міста і хоче поставити всіх нас на коліна. Мовляв, він тут цар. Але це не так. Якщо він протягом вечора та ночі не виконає наших вимог, то ми залишаємо за собою право зранку зібрати під офісом "Кіровоградгазу" значно більше людей", - додав громадський діяч Андрій Лаврусь.

Краснокутський також повідомив, що якщо Гладкий таки відмовиться від поновлення газопостачання котелень, то депутати ініціюватимуть скликання позачергової сесії міськради. Учасники акції одноголосно підтримали озвучені пропозиції.

Вже коли протестувальники майже розійшлися до приміщення "Кіровоградгазу" так само безрезультатно намагався проникнути начальник головного управління ЖКГ міськради Віктор Кухаренко. Чиновник теж просив сприяння працівників поліції, посилаючись на необхідність вирішити важливі питання з керівником компанії.

"Голова правління "Кіровоградгазу" не йде ні на який контакт. Нас турбує питання, що при значному зниженні температури, яке передбачають синоптики, у будинках центральної частини міста пошкодяться теплопостачальні мережі. Це завдасть значні збитки комунальному господарству міста. Стосовно цього ми будемо готувати відповідні позовні заяви. Жителі неопалювальних будинків зараз гріються електронагрівачами. Але без тепла залишаються школи, дитсадки та медичні заклади. В цих закладах ми не маємо права використовувати електроприлади для обігріву", - прокоментував ситуацію Кухаренко.

Нагадаємо, громадські активісти влаштували пікет під стінами "Кіровоградгазу", принісши з собою бочки та шини, сьогодні, 15 березня.

Як повідомляв DOZOR, вчора, 14 березня, представники ВАТ «Кіровоградгаз» відключили кілька міських котелень, аргументуючи, що мають на це право, оскільки теплогенеруючі підприємства КП «Теплоенергетик» та ТОВ ЦНТІ УНГА» мають заборгованість за газопостачання.

Читайте також:

Громадськість обурена, мер роздратований: Черговий етап місцевих газових війн (ФОТО).

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

 

Переглядiв: 2226